Αλφαβητική Αναζήτηση ονείρων:

A  B  C D  E  Z  H  TH I  K  L  M  N  KS  O  P  R  S  T  Y  F  X  PS  OM

Το να τρώτε στο όνειρο ή να βλέπετε κάποιον να τρώει προμηνύει ασφαλή κοινωνική θέση, υπό την προϋπόθεση ότι τώρα αντιλαμβάνεστε τις επιλογές σας και ενεργείτε ανάλογα. Το μήνυμα προτρέπει να εμπλακείτε πιο συνειδητά στη ζωή, να είστε πιο θαρραλέοι και να τολμήσετε να κάνετε περισσότερα και μεγαλύτερα πράγματα.
Σύμφωνα με τον ονειροκρίτη, το φαγητό στο όνειρο μπορεί να έχει τις παρακάτω ερμηνείες.

Στην ψυχολογία η φαλάκρα ερμηνεύεται μερικές φορές ως ένα σύμβολο δύναμης που μπορεί να υποδηλώνει σεξουαλικά προβλήματα στους άνδρες. Ωστόσο, συχνά σημαίνει συντηρητικότητα και σοβαρότητα στη σκέψη και τη δράση.

Συμβολίζει τη διαδικασία γήρανσης και απώλειας ζωτικότητας. Όποιος ονειρεύεται να χάνει ξαφνικά τα μαλλιά του, πρέπει να αντιμετωπίζει φόβο απώλειας αυτή την περίοδο. Ένα σοκ, ή μια συναισθηματική ή υλική απώλεια γίνεται αιτία, κάποιες φορές, να πέφτουν τα μαλλιά στην πραγματικότητα. Μόλις περάσει αυτή η σοκαριστική περίοδος, κανονικοποιούνται ταυτόχρονα και οι συνθήκες στο κεφάλι. Σταματά η τριχόπτωση και η νέα τρίχα αυξάνεται αισθητά.

Το φέρετρο στο όνειρο μας θυμίζει τη θνησιμότητά μας. Σύμφωνα με τον ονειροκρίτη, μπορεί να σημαίνει το τέλος μιας σχέσης και το ξεπέρασμα της αίσθησης της απώλειας.

Το φέρετρο επίσης, προμηνύει ότι πρέπει κάποιος να προσπαθήσει να θάψει το παρελθόν, ώστε να μπορέσει να έχει μια ανέμελη ζωή στο μέλλον. Εάν κάποιος δει ότι βρίσκεται ο ίδιος στο φέρετρο, σημαίνει τύχη στην οποία βέβαια δεν πρέπει να επαναπαυτεί. Το άδειο φέρετρο δείχνει περιττές ανησυχίες.
Ας δούμε πως βλέπει ο ονειροκρίτης ένα όνειρο με φέρετρο:

Τα φίδια στα όνειρα φανερώνουν άρρωστες καταστάσεις και σχέσεις στο οικογενειακό, φιλικό, ή κοινωνικό περιβάλλον.

"Με ζώσανε τα φίδια", λέει ο λαός μας, όταν ζούμε μέσα σε υποψίες και φόβους. Κάτι τέτοιο αντιπροσωπεύει και στα όνειρα αν δείτε, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, φίδια στον ύπνο σας.

Σύμφωνα με τον ονειροκρίτη, το φίδι συμβολίζει τον πειρασμό, την πονηρία, την απειλή και τον εχθρό.

Ένα ευχάριστο φιλί στο όνειρο είναι προάγγελος μιας αξέχαστης ερωτικής συνάντησης ή βελτίωσης της σεξουαλικής ζωής.

Εάν το φιλί δεν ήταν ευχάριστο, αναμένεται μικρή ερωτική αγοήτευτη. Επίσης ο τρόπος και ο χαρακτήρας του φιλιού έχουν νόημα στην ερμηνεία του ονείρου.

Η σωστή ερμηνεία του ονείρου εξαρτάται από τις λεπτομέρειες.
Σύμφωνα με τον ονειροκρίτη, το όνειρο με φιλί μπορεί να έχει τις ακόλουθες ερμηνείες:

Το όνειρο με φίλους πρέπει να αναλυθεί ως εξής: Πρώτον, ποιες σχέσεις έχει στην καθημερινότητά του  ο ονειρευόμενος με τον φίλο στο όνειρο και, δεύτερον, τι συμβολίζει αυτός ο φίλος. Ο φίλος μπορεί να δείχνει μια πραγματική συναισθηματική σχέση, οι συνοδευτικές λεπτομέρειες αντικατοπτρίζουν στη συνέχεια πώς συμβαίνουν τα πράγματα στην καθημερινή ζωή. Συχνά, ωστόσο, οι φίλοι στα όνειρα τονίζουν ένα μέρος της προσωπικότητάς του στο ονειρευόμενου, το οποίο πρέπει να εξετάσει προσεκτικά, να το κατανοήσει και πρέπει να συμβιβαστεί με αυτό με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Οι φίλοι υποστηρίζουν τις γνωστές και θετικές πλευρές του ονειρευόμενου. Το όνειρο με φίλο που συμπεριφέρεται αρνητικά μπορεί να ερμηνευτεί ως αυτοαμφιβολία. Ο φίλος ή η φίλη είναι συνήθως σκιές του εγώ μας. Εάν γυναίκες ονειρεύονται έναν φίλο, αυτό μπορεί μερικές φορές να σημαίνει τον σύντροφο.

Οι συμβολισμοί των ρούχων στο όνειρο, σύμφωνα με τον ονειροκρίτη, είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο, με πολλά επίπεδα και θέλει πολλή προσοχή στην ερμηνεία του, για να μην οδηγηθούμε σε λάθος συμπεράσματα.

Εξαρτάται από την κατάσταση, την εφαρμογή, το χρώμα, αλλά και από άλλες λεπτομέρειες η ερμηνεία του. Σημαντικό επίσης είναι, τι φόρεμα είναι στο προσκήνιο, ποια μέρη του σώματος καλύπει και ποια παραμένουν ακάλυπτα. Για τη σωστή ερμηνεία του ονείρου, θα πρέπει να λάβετε υπόψη όλα τα σύμβολα.

Καταδίωξη ή προσπάθεια φυγής είναι δύο από τα πιο συχνά όνειρα. Κατά κανόνα ένα τέτοιο όνειρο δείχνει την προσπάθεια αποφυγής των ευθυνών ή μιας αίσθησης αποτυχίας.

Επίσης μπορεί να σημαίνει φόβο ή συναισθήματα που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει κάποιος.

Είναι διαφορετικό αν κάποιος ονειρεύεται φωτιά ή πυρκαγιά. Η φωτιά βιώνεται ως ένα μεγάλο στοιχείο της φύσης το οποίο ο άνθρωπος ενέταξε στις υπηρεσίες του. Η φωτιά είναι η αρχή όλου του ανθρώπινου πολιτισμού. Ένα τέτοιο όνειρο οδηγεί σε μεγάλες ψυχικές δυνάμεις, επειδή μία από τις ιδιότητες της ψυχής είναι η φωτιά. Γι' αυτό, η θέα της φωτιάς είναι τόσο ελκυστική για τους ανθρώπους. Η φωτιά σε έλκει ενώ η πυρκαγιά δημιουργεί πανικό.

Όνειρα που αρχίζουν από:

A  B  C  D  E  Z  H  TH  I  K  L  M  N  KS  O  P  R  S  T  Y  F  X  PS  OM