Τέρας

Το τέρας στο όνειρο συμβολίζει τον εχθρό, τον αντίπαλο, ή τα προβλήματα στην εργασία σας.
Αν δείτε ότι σας πλησιάζει ένα τέρας, αλλά απομακρύνεται και πάλι χωρίς να σας βλάψει, -πράγμα που συμβαίνει συνήθως στα όνειρα με τέρατα και θηρία-, σημαίνει ότι τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσετε και θα σας απασχολήσουν έντονα στο άμεσο μέλλον, θα λυθούν σύντομα με τον καλύτερο τρόπο.

Τζάκι

Το τζάκι συμβολίζει την οικογενειακή θαλπωρή.
Αν δείτε στον ύπνο σας αναμμένο τζάκι, που στέλνει τη ζεστασιά του και το βλέπετε και χαίρεστε, σημαίνει κέρδη, υγεία και ευτυχία για την οικογένεια.
Αντίθετα, σβησμένο τζάκι με προβλήματα και ακαταστασία, σημαίνει και κάτι ανάλογο στην οικογενειακή υγεία και ευτυχία.
Αν το τζάκι είναι σε κατάσταση επισκευής και μαστορεμάτων, θα πληροφορηθείτε για κάποια προβλήματα στην υγεία συγγενού σας, που θα σας ανησυχήσουν, αλλά θα είναι περαστικά.

Τοίχος

Σύμβολο εμποδίων, αλλά και προστασίας, ανάλογα με την κατάσταση του ονειρευόμενου.

  • Αν είδατε να στέκεστε μπροστά σε έναν τοίχο, είναι προμήνυμα εμποδίων και στενάχωρων καταστάσεων.
  • Αν ένας τοίχος σας έκλεινε το δρόμο, αρνητικές επιρροές θα σας οδηγήσουν σε ήττα σε σημαντική σας υπόθεση.

Τρίχες

Τα μαλλιά στα όνειρα, είναι σύμβολο υγείας, περιουσίας, κοινωνικότητας, φιλίας, ερωτικής ζωής κ.α. Ο συμβολισμός ενός τέτοιου ονείρου, εξαρτάται από τις λεπτομέρειες. Αν τα μαλλιά ήταν πολλά ή λίγα, αν η τρίχα ήταν λεπτή ή χοντρή, το χρώμα των μαλλιών παίζει επίσης σημαντικό ρόλο. Τα τελευταία χρόνια, οι άνδρες ονειρεύονται συχνά μαλλιά. Δεν το προκαλεί ένα τέτοιο όνειρο ο φόβος για φαλάκρα αλλά έχει βαθύτερο νόημα.
Ανάλογα με τις λεπτομέρειες που συνοδεύουν ένα τέτοιο όνειρο, σύμφωνα με τον ονειροκρίτη, είναι δυνατές και οι επόμενες ερμηνείες:

Τυρί

Το τυρί στο όνειρο δεν είναι καλός συμβολισμός, όταν είναι αλμυρό και χαλασμένο.

  • Αν δείτε πως τρώγατε τυρί και ήταν πολύ αλμυρό και χαλασμένο, κάτι κακό θα σας συμβεί που θα σας προκαλέσει μεγάλες στενοχώριες. Όσο πιο αλμυρό και χαλασμένο τόσο το χειρότερο. 
  • Αν είστε άρρωστος ή είναι άρρωστος κάποιος με τον οποίο τρώγατε το τυρί, να περιμένετε κακή εξέλιξη στην υγεία σας ή στην υγεία του.
  • Αν δεν το δοκιμάσατε, ότι κακό και να σας συμβεί θα είναι παροδικό.

Όνειρα που αρχίζουν από:

A  B  C  D  E  Z  H  TH  I  K  L  M  N  KS  O  P  R  S  T  Y  F  X  PS  OM