Αλφαβητική Αναζήτηση ονείρων:

A  B  C D  E  Z  H  TH I  K  L  M  N  KS  O  P  R  S  T  Y  F  X  PS  OM

Πολύ συχνά οι άνθρωποι βλέπουν ερωτικά όνειρα. Συνήθως δεν είναι όνειρα που στέλνουν κάποια μηνύματα, αλλά αφορούν στην ψυχολογική και τη... σωματική πρωτίστως κατάσταση αυτού που τα ονειρεύεται. Δεν αφορούν επίσης μόνο σε έφηβους και μόνους, αλλά και σε ανθρώπους που δεν στερούνται ερωτικής συντροφιάς στη ζωή.

Το όνειρο με σκατά, σύμφωνα με τον ονειροκρίτη, προμηνύει κατά κανόνα κάτι θετικό.

Πρόκειται για πλούτο και περιουσία. Η αφόδευση στο όνειρο συμβολίζει ότι ο ενδιαφερόμενος μπορεί να χειριστεί ελεύθερα τα χρήματά του και να προβεί σε επενδύσεις. Το ίδιο ισχύει και αν στο όνειρο έπαιζε κάποιος με σκατά. Εκ των υστέρων, όταν δηλαδή ξυπνήσει, αυτή τη κατάσταση την αντιλαμβάνεται ως αηδιαστική και απωθητική, ωστόσο στο όνειρο, δεν προκαλούσε στον ενδιαφερόμενο αυτή την αίσθηση.

Ο σκύλος στο όνειρο, ανάλογα σε τι κατάσταση ή σχέση θα τον δει κάποιος, είναι σύμβολο πιστού φίλου αλλά και μοχθηρού εχθρού.

Δεδομένου ότι το σκυλί για αιώνες θεωρείται σύντροφος και προστάτης του ανθρώπου, έχει συχνά θετική έννοια στο όνειρο. Πρόκειται για τις πτυχές που οι άνθρωποι βλέπουν στο ζώο: Φιλία, αφοσίωση, προστασία και σύνδεση με το ζωικό βασίλειο. Επειδή οι σκύλοι ήταν αρχικά λύκοι, μπορεί να συμβολίζει επίσης την κυριαρχία και τον έλεγχο στο περιβάλλον σας.

Σύμφωνα με τον ονειροκρίτη, το όνειρο με σκύλο, μπορεί να έχει και τις ακόλουθες ερμηνείες:

Διαμάχες, κινδύνους, αποτυχίες, χωρισμούς, συκοφαντίες, απώλειες, προδοσία και εξαπάτηση συμβολίζει, σύμφωνα με τον ονειροκρίτη, ο σουγιάς και το μαχαίρι στο όνειρο. 

  • Εάν χρησιμοποιήσατε το μαχαίρι, σημαίνει ότι προσπαθείτε να απελευθερωθείτε από κάτι, ή να διακόψετε μια σχέση.
  • Εάν δεχτήκατε επίθεση με μαχαίρι, προειδοποιεί για επιθετικές συμπεριφορές ατόμων του περιβάλλοντός σας.
  • Στο όνειρο μιας γυναίκας, το μαχαίρι συμβολίζει το φόβο της για βία και βιασμό.

Το σπίτι στο όνειρο, είτε είναι δικό μας είτε σε αυτό απλά κατοικούμε, συνήθως συμβολίζει την προσωπικότητα του ονειρευόμενου. Τι πιστεύει, ή φοβάται για τον εαυτό του. Σχεδόν πάντα ένα σπίτι στο όνειρο αναφέρεται στην ψυχή, στον τρόπο με τον οποίο ο ονειρευόμενος «χτίζει» τη ζωή του, και στην εσωτερική του κατάσταση. Τα διαφορετικά δωμάτια και οι χώροι ενός σπιτιού αντιπροσωπεύουν την προσωπικότητά του και τις εμπειρίες του.

Το στήθος είναι μέρος του σώματος που βλέπουμε συχνά στα όνειρά μας.

Το γυναικείο στήθος είναι το σύμβολο της μητρότητας, της πνευματικής και ψυχικής τροφής. Τα στήθη συνδέονται συχνά με τη φύση και την ανάπτυξη. Μπορεί να σημαίνουν ότι περνάτε από μια φάση προσωπικής ανάπτυξης, πνευματικού διαφωτισμού ή εσωτερικής επούλωσης. Αντιπροσωπεύουν το αίσθημα της αδιάκοπης εσωτερικής ασφάλειας, η οποία βοηθάει στη λύση πολλών προβλημάτων. Οι μαστοί της γυναίκας συχνά υποδεικνύουν καταπιεσμένες σεξουαλικές ανάγκες, οι οποίες πρέπει να εξεταστούν περισσότερο.
Ας δούμε κάποιες ερμηνείες με όνειρα με στήθος:

Τα στολίδια στο όνειρο, σύμφωνα με τον ονειροκρίτη, συνήθως υποδεικνύουν ότι ο ονειρευόμενος έχει ή θα μπορούσε να έχει κάτι πολύτιμο στη ζωή.

Αν κάποιος άλλος του δώσει στολίδια, αυτό δείχνει την εκτίμηση που έχει για τον ονειρευόμενο. Αν ο ίδιος προσφέρει στολίδια, τότε αυτό σημαίνει ότι έχει κάτι να προσφέρει σε άλλους ανθρώπους.
Τα στολίδια και τα κοσμήματα στο όνειρο αντιπροσωπεύουν τις ιδιότητες που έχει αποκτήσει κάποιος, μέσω δύσκολων καταστάσεων, τις οποίες ο ίδιος εκτιμά και επιθυμεί να δείξει και στους άλλους. Τα κοσμήματα μπορούν επίσης να συμβολίζουν την αγάπη που δίνει ή λαμβάνει κάποιος. Εάν μια γυναίκα δίνει κοσμήματα σε έναν άνδρα, είναι ένα σημάδι ότι έλκεται από αυτόν.

Πολλές φορές στα όνειρά μας καθόμαστε και πάλι σε σχολικό θρανίο.

Άλλες φορές μόνοι μας, πολλές φορές με τους παλιούς συμμαθητές μας, αλλά και ως ενήλικες με διάφορους ανθρώπους που γνωρίσαμε στα διάφορα στάδια της ζωής μας. Και πάλι πρέπει να λύσουμε προβλήματα και να απαντήσουμε σε ερωτήσεις των δασκάλων, όπως τότε. Στη θέση του δασκάλου, μπορεί να είναι ένας αυστηρός δάσκαλος από τα παλιά, το αφεντικό μας τώρα, κάποιος συνομήλικός μας, ή κάποιος άγνωστος μεσήλικας άνθρωπος. Το θέμα είναι ότι πρέπει να απαντήσουμε σε κάποια ερώτηση, ή να βρούμε τη λύση σε κάποιο πρόβλημα που μας τίθεται. Δηλαδή, είμαστε πάλι μπροστά στη λύση ενός προβλήματος.

Όνειρα που αρχίζουν από:

A  B  C  D  E  Z  H  TH  I  K  L  M  N  KS  O  P  R  S  T  Y  F  X  PS  OM