Το να πετάς στο όνειρο, είναι ένα συχνό όνειρο σε νέους ανθρώπους, με πολλαπλά μηνύματα.

Κυρίως σημαίνει την ανάγκη απελευθέρωσης του ατόμου από κοινωνικές, ή αυτοεπιβαλλόμενες πιέσεις και περιορισμούς. Ένα τέτοιο όνειρο σηματοδοτεί την ανάγκη απόκτησης του ελέγχου μιας συγκεκριμένης κατάστασης ή πράγματος σε σύντομο χρονικό διάστημα. Είναι απαραίτητο να διευρυνθούν οι προσωπικοί ορίζοντες του ατόμου. Η έννοια αυτού του ονείρου μπορεί επίσης να είναι ότι πρέπει να ελέγξει τη συμπεριφορά του προς τους συνανθρώπους του περιβάλλοντός του.

Η πτήση πάνω από τοπία και νερά με καλό καιρό δείχνει την επιθυμία για ελευθερία και ανεξαρτησία. Αν προσπαθήσατε ανεπιτυχώς να ξεκολλήσετε από το έδαφος, αυτό φανερώνει μια δύσκολη κατάσταση στη ζωή. Ακόμη και η χαμηλή πτήση πάνω από το έδαφος είναι κακό σημάδι και δείχνει ότι και στη ζωή τα σχέδιά σας δεν εξελίσσονται όπως θα θέλατε.

Ψυχολογική άποψη
Γενικά, παίζει σημαντικό ρόλο στην ψυχική κατάσταση, με ποιο τρόπο πετούσε κάποιος στο όνειρο. Εάν η πτήση ήταν προς το έδαφος, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ασχοληθεί πιο εντατικά με το υποσυνείδητό του, για να το καταλάβει καλύτερα. Από την άλλη, αν η κατεύθυνση της πτήσης είναι ανοδική, δείχνει υποσυνείδητη επιθυμία να λάβει περισσότερο υπόψη τις πνευματικές πτυχές και την πνευματική ανάπτυξη στη ζωή του, προκειμένου να αναπροσανατολίσει τη ζωή του. 

Πτήση με αεροπλάνο, προμηνύει ότι ένα ευχάριστο ταξίδι και στην πραγματικότητα.

Πνευματική άποψη.
Είναι μήνυμα ότι πρέπει να ακούει πιο έντονα την εσωτερική ανάγκη και την καρδιά του και θα πρέπει να αποφεύγει περιορισμούς στη σκέψη και το πνεύμα του. Μπορεί επίσης να σημαίνει ότι επιθυμεί πνευματική ελευθερία και αυτοπροβολή.

Όνειρα που αρχίζουν από:

A  B  C  D  E  Z  H  TH  I  K  L  M  N  KS  O  P  R  S  T  Y  F  X  PS  OM