Αλφαβητική Αναζήτηση ονείρων:

A  B  C D  E  Z  H  TH I  K  L  M  N  KS  O  P  R  S  T  Y  F  X  PS  OM

Σε γενικές γραμμές, το παιδί, ως ονειρικό σύμβολο, έχει θετικό νόημα, εκτός εάν είναι ένα αδύναμο και άρρωστο παιδί. Το παιδί στο όνειρο αποτελεί ένδειξη νέων δυνατοτήτων και ευκαιριών για περαιτέρω ανάπτυξη. Συχνά, ωστόσο, έρχονται στο προσκήνιο συγκρούσεις, οι περισσότερες από τις οποίες οφείλονται σε ανώριμο χαρακτήρα.

Ο παπάς στο όνειρο, σύμφωνα με τον ονειροκρίτη, έχει διφορούμενο συμβολισμό και έχει σημασία που και πως τον είδατε στον ύπνο σας.

  • Αν λειτουργούσε σε εκκλησία φορώντας τα γιορτινά του άμφια, είναι καλό όνειρο και προμηνύει ευχάριστες ειδήσεις και επαγγελματικές ή οικονομικές επιτυχίες.
  • Αν είδατε παπά σε τελετή γάμου, είναι επίσης καλό όνειρο και προμηνύει χαρές και επιτυχίες.
  • Επίσης καλό όνειρο είναι να δείτε ιερέα να κηρύττει το λόγο του Θεού, να μιλάει για το Χριστό και την Παναγία, επίσης να εξομολογεί, και σημαίνει ότι θα απαλλαγείτε από στεναχώριες και αμφιβολίες που σας βασάνιζαν καιρό.

Τα παπούτσια στο όνειρο, σύμφωνα με τον ονειροκρίτη, έχουν πολλές και διαφορετικές ερμηνείες. Εξαρτάται από τις ακριβείς συνθήκες εμφάνισής τους στο όνειρο.

Τι είδους παπούτσια είναι αυτά και ποιο χρώμα έχουν; Είναι με κορδόνια ή με φερμουάρ; Μήπως καθαρίζατε τα παπούτσια και τα περνούσατε με βερνίκι παπουτσιών; Σε ποια κατάσταση είστε εσείς; Η σόλα των παπουτσιών είναι φθαρμένη ή καινούργια; Ποιο είναι το συναίσθημά μας για τα υποδήματα και ποια η σχέση τους στο όνειρο;
Τα παπούτσια γενικά συμβολίζουν κάποια στιγμή της ζωής και την εξέλιξή της. Πού είστε τώρα στη ζωή, που και πώς πηγαίνετε και πώς ακολουθείτε τους στόχους σας;

Μερικές από τις πολλές ερμηνείες του ονειροκρίτη για όνειρο με παπούτσια:

Το όνειρο με παράθυρο δείχνει ένα άτομο που δεν συμμετέχει άμεσα στα γεγονότα της ζωής, αλλά έχει μάλλον το ρόλο του παρατηρητή.

Το παράθυρο έχει σχέση με την ανοιχτή ή κουμπωμένη φύση μας. Εκφράζει επίσης τη στάση μας απέναντι στη ζωή και τους άλλους ανθρώπους, καθώς και τις προσδοκίες των άλλων από εμάς. Έχει σημασία να θυμώμαστε, αν στο όνειρο κοιτάζαμε έξω από το παράθυρο ή μέσω του παραθύρου σε κάτι μέσα στο χώρο. Αν είναι η θέα καθαρή ή θολή.

Ο ονειροκρίτης δίνει και τις ακόλουθες ερμηνείες στο όνειρο με παράθυρο:

Το όνειρο με πεθαμένο, πρέπει να το χωρίσουμε σε δυο σκέλη.

1) Αν είδαμε στον ύπνο μας πεθαμένον κάποιον που είναι ζωντανός:

  • Ανθρώπους που είναι ζωντανοί = Μακροζωία και υγεία γι αυτούς
  • Νεαρό άτομο που είναι στη ζωή = Σύντομα θα παντρευτεί.
  • Νεκρό τον εαυτό σας = Κάτι καλό να περιμένετε πως θα σας συμβεί.
  • Νεκρό πρόσωπο του αντίθετου φύλου = Μεγάλος έρωτας σας περιμένει.

Τα περιδέραια στο όνειρο, σύμφωνα με τον ονειροκρίτη, συνήθως υποδεικνύουν ότι ο ονειρευόμενος έχει ή θα μπορούσε να έχει κάτι πολύτιμο στη ζωή.

Αν κάποιος άλλος του δώσει περιδέραια, αυτό δείχνει την εκτίμηση που έχει για αυτόν. Αν ο ίδιος προσφέρει περιδέραια, τότε αυτό σημαίνει ότι έχει κάτι να προσφέρει σε άλλους ανθρώπους. Τα κοσμήματα στο όνειρο αντιπροσωπεύουν τις ιδιότητες που έχει αποκτήσει κάποιος, μέσω δύσκολων καταστάσεων, τις οποίες ο ίδιος εκτιμά και επιθυμεί να δείξει και στους άλλους. Τα κοσμήματα, σύμφωνα με τον ονειροκρίτη, μπορούν επίσης να συμβολίζουν την αγάπη που δίνει ή λαμβάνει κάποιος. Εάν μια γυναίκα δίνει κοσμήματα σε έναν άνδρα, είναι ένα σημάδι ότι έλκεται από αυτόν.

Το πλοίο στο όνειρο αντιπροσωπεύει τα επαγγελματικά και τα οικονομικά μας γενικότερα.

Το χειρότερο μήνυμα με πλοίο στά όνειρα, είναι αν το δείτε στη στεριά, ή να καίγεται, επειδή αυτό σημαίνει οικονομική καταστροφή.
Πλοίο σε ήρεμες θάλασσες, σημαίνει επαγγελματικά σε καλό δρόμο και καλή οικονομική κατάσταση.

Ο πνιγμός (ασφυξία) στο όνειρο, σύμφωνα με τον ονειροκριτη, έχει να κάνει με την αυτογνωσία του ατόμου.

Κάποιος που ονειρεύεται τον πνιγμό βρίσκεται σε μια εσωτερική σύγκρουση ή ίσως δεν μπορεί να αποφασίσει να μιλήσει για ένα συγκεκριμένο πρόβλημά του.
Ο πνιγμός σε ένα όνειρο μπορεί να υποδηλώνει ότι οι ιδέες, η φαντασία και η δημιουργικότητα δεν παίζουν σημαντικό ρόλο στη ζωή του ονειρευόμενου. Το όνειρο εγείρει το ερώτημα, για ποιο κομμάτι της ζωής του ο ονειρευόμενος επιθυμεί περισσότερο χώρο και πώς μπορεί καλύτερα να εκφράσει και να επιβάλει την επιθυμία του για περισσότερη ελευθερία.

Το ποδήλατο συμβολίζει το μέσο μεταφοράς για να προχωρήσουμε στη ζωή. Αυτό μπορεί να αφορά σε σχέδια και στόχους ή στην περαιτέρω ανάπτυξη της προσωπικότητας. Οι νέοι που θέλουν να επιτύχουν κάτι μέσω της δικής τους προσπάθειας συχνά ονειρεύονται ένα ποδήλατο. Ίσως μια καλύτερη σχολική τάξη ή ολοκλήρωση της μαθητείας τους.

Ο πολύτιμος λίθος στο όνειρο, σύμφωνα με τον ονειροκρίτη, έχει παρόμοια σημασία με το κόσμημα.

Ο πιο καθαρός, σκληρός και πολύτιμος λίθος, ενεργεί ως σύμβολο της ψυχικής ολότητας. Επομένως, η ερμηνεία του ονείρου είναι πολύ θετική. 
Συχνά περιγράφει σαφείς σκέψεις που επικεντρώνονται στην επιτυχία της ζωής και τη σταθερή στάση απέναντι στους ανθρώπους του περιβάλλοντός μας.

Σύμψωνα με τον ονειροκρίτη, το ποντίκι στο όνειρο μπορεί να έχει πολλές και διαφορετικές ερμηνείες. Ο ποντικός θεωρείται συνήθως αρνητικό ονειρικό σύμβολο, που σημαίνει ασθένεια, διαμάχη και προδοσία.

Μπορεί επίσης να ερμηνευθεί και θετικά. Αυτό συμβαίνει όταν κάποιος σκέφτεται να ξεκινήσει νέες, ίσως κάπως επικίνδυνες πρωτοβουλίες. Τότε το τρωκτικό στο όνειρο είναι προειδοποίηση, να μην υπερβάλει, και βήμα προς βήμα να φτάσει στους στόχους του.

Το πορτοκάλι  στο όνειρο, συμφωνα με τον ονειροκρίτη, σε πολλές περιπτώσεις είναι καλό ονειρικό σύμβολο.

Συμβολίζει τη σχέση μας με τους δικούς μας ανθρώπους, συγγενείς και φίλους, αλλά μπορεί να αφορά και στα επαγγελματικά μας.
Όπως και τα περισσότερα καρποφόρα δέντρα, η πορτοκαλιά προμηνύει επιτυχίες και καλές σχέσεις εάν είναι ανθισμένη, υγιής και γεμάτη με όμορφους καρπούς και αποτυχίες και στεναχώριες εάν είναι σε κακή κατάσταση, χωρίς καρπούς ή άρρωστη.
Πορτοκαλιά ανθισμένη, προμηνύει αρραβώνα, ή το ερχομό ενός νέου μέλους της οικογένειας.

Πράσινο είναι το χρώμα της άνοιξης, της ελπίδας, των αισθήσεων, αντιπροσωπεύει τη σχέση του ονειρευόμενου με την πραγματικότητα, με την απλή ζωή, στην οποία πρέπει να δώσει μεγαλύτερη προσοχή γιατί δεν μπορεί να ξεφύγει από την πραγματικότητα.

Όταν την Άνοιξη όλα γίνονται πράσινα, αυτό σημαίνει ανάπτυξη και νέα ζωή. Στο όνειρο, το πράσινο χρώμα έχει συνήθως ένα θετικό νόημα, σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί επίσης να σταθεί ως σύμβολο της ανωριμότητας.

Η πρόταση γάμου στο όνειρο, σύμφωνα με τον ονειροκρίτη, συμβολίζει την προθυμία του ονειρευόμενου για αλλαγή.

Αντανακλά επίσης την επιθυμία του ονειρευόμενου για μια σταθερή σχέση, αλλά και την ανάγκη του να δείξει την ευτυχία του σε όλους.

Ο πρωθυπουργός στο όνειρο, σύμφωνα με τον ονειροκρίτη, μπορεί να συμβολίζει την εξουσία.

Ο Πρωθυπουργός μιας χώρας δραστηριοποιείται στην καθημερινή πολιτική και θεωρείται ως το πιο ισχυρό πρόσωπο στο κράτος. Το να είσαι πρωθυπουργός είναι ένα πολύ αγχωτικό επάγγελμα που απαιτεί πολλή ψυχολογική δύναμη, αυτοπεποίθηση και ηγετικές ικανότητες. Μερικές φορές η αδίστακτη συμπεριφορά είναι απαραίτητη για να μπορέσει να κρατηθεί στο αξίωμα. Επομένως, το όνειρο με πρωθυπουργό συμβολίζει ακριβώς αυτές τις ικανότητες που ίσως και ο ονειρευόμενος επιθυμεί. Ένα τέτοιο όνειρο, αντιπροσωπεύει επίσης θυμό, προβλήματα και απογοητεύσεις.

Αναλυτικά, σύμφωνα με τον ονειροκρίτη, το όνειρο με πρωθυπουργό, ερμηνεύεται και ως εξής:

Το να πετάς στο όνειρο, είναι ένα συχνό όνειρο σε νέους ανθρώπους, με πολλαπλά μηνύματα.

Κυρίως σημαίνει την ανάγκη απελευθέρωσης του ατόμου από κοινωνικές, ή αυτοεπιβαλλόμενες πιέσεις και περιορισμούς. Ένα τέτοιο όνειρο σηματοδοτεί την ανάγκη απόκτησης του ελέγχου μιας συγκεκριμένης κατάστασης ή πράγματος σε σύντομο χρονικό διάστημα. Είναι απαραίτητο να διευρυνθούν οι προσωπικοί ορίζοντες του ατόμου. Η έννοια αυτού του ονείρου μπορεί επίσης να είναι ότι πρέπει να ελέγξει τη συμπεριφορά του προς τους συνανθρώπους του περιβάλλοντός του.

Αν η πτώση ήταν από μεγάλο ύψος, σημαίνει απώλεια της τιμής ή της περιουσίας. Συχνά προμηνύει μια ξαφνική ατυχία η οποία μπορεί να είναι συνυφασμένη με απώλειες.

Μπορεί όμως να… «πέσετε από τα σύννεφα», δηλαδή να βιώσετε κάποια απογοήτευση.
Αν πέφτετε σε βάθος, αλλά δεν τραυματίζεστε, σημαίνει πως θα πετύχετε κάτι με προσπάθεια.

Όνειρα που αρχίζουν από:

A  B  C  D  E  Z  H  TH  I  K  L  M  N  KS  O  P  R  S  T  Y  F  X  PS  OM