Ξυπόλυτος

Εξαρτάται πως και γιατί είδατε να περπατάτε ξυπόλητος στο όνειρο.
Αν δείτε στον ύπνο σας πως για κάποιο λόγο επιλέξατε να κυκλοφορείτε ξυπόλητος, σε δρόμο ή σε λιβάδια, αυτό σημαίνει πως σύντομα θα απαλλαγείτε από θέματα που σας βασάνιζαν και ανοίγει ο δρόμος των επιτυχιών.

Αν αναγκαστήκατε να περπατάτε ξυπόλητος/η, σε κακοτράχαλα μέρη, σημαίνει πως θα χρειαστεί να αγωνιστείτε για να απαλλαγείτε από καταστάσεις που σας βασανίζουν, αλλά στο τέλος, αυτός ο αγώνας θα στεφθεί με επιτυχία.

Ξύρισμα

Σημαντική λεπτομέρεια είναι ποιος ξυρίζεται στο όνειρο. Είναι άντρας ή γυναίκα; Για τον άνδρα, το ξύρισμα μπορεί να σημαίνει καθημερινότητα και ρουτίνα. Οι έφηβοι άνδρες φοβούνται κυρίως μην ξυριστούν από άλλους. Η γενειάδα στο όνειρο είναι σύμβολο αρρενωπότητας, αλλά μπορεί επίσης να μαρτυρά την προσπάθεια κάποιου να κρύψει κάτι. Ίσως ένα πηγούνι που ξεφεύγει (συναισθηματική αδυναμία), ή είναι προσποίηση περισσότερου ανδρισμού απ' ό,τι υφίσταται.
Το ξύρισμα του προσώπου μιας γυναίκας δείχνει ότι επιθυμεί ανδρικές ιδιότητες.
Τα εργαλεία ξυρίσματος είναι επίσης σημαντικά και έχουν τον δικό τους συμβολισμό στο όνειρο. Ο συμβολισμός του ξυραφιού είναι ίδιος με αυτόν του μαχαιριού.
Σύμφωνα με αρχαία ινδικά ονειροκριτικά βιβλία, το ξύρισμα σημαίνει απογοήτευση και προειδοποιεί για εξαπάτηση.
Ας δούμε μερικά μηνύματα και συμβολισμούς που μπορεί να περιέχει άνα τέτοιο όνειρο:

Όνειρα που αρχίζουν από:

A  B  C  D  E  Z  H  TH  I  K  L  M  N  KS  O  P  R  S  T  Y  F  X  PS  OM