Αλφαβητική Αναζήτηση ονείρων:

A  B  C D  E  Z  H  TH I  K  L  M  N  KS  O  P  R  S  T  Y  F  X  PS  OM

Τα μαλλιά στο όνειρο, σύμφωνα με τον ονειροκρίτη, είναι σύμβολο υγείας, περιουσίας, κοινωνικότητας, φιλίας, ερωτικής ζωής κ.α. Ο συμβολισμός ενός τέτοιου ονείρου, εξαρτάται από τις λεπτομέρειες. Αν τα μαλλιά ήταν πολλά ή λίγα, αν η τρίχα ήταν λεπτή ή χοντρή, το χρώμα των μαλλιών παίζει επίσης σημαντικό ρόλο. Τα τελευταία χρόνια, οι άνδρες ονειρεύονται συχνά μαλλιά. Δεν το προκαλεί ένα τέτοιο όνειρο ο φόβος για φαλάκρα αλλά έχει βαθύτερο νόημα.
Ανάλογα με τις λεπτομέρειες που συνοδεύουν ένα τέτοιο όνειρο, ο ονειροκρίτης δίνει τις επόμενες ερμηνείες:

Τα μανιτάρια στο όνειρο, σύμφωνα με τον ονειροκρίτη, είναι σεξουαλικό σύμβολο.

Ένα τέτοιο όνειρο προειδοποιεί ότι πρέπει να προσέχετε τις απολαύσεις, επειδή μπορεί να παρασυρθείτε και να το μετανιώσετε.
Το μανιτάρι ως ονειρικό σύμβολο, υπόσχεται ευτυχία, αλλά και προειδοποιεί για αποφυγή της απόλυτης ειλικρίνειας για να αποφύγετε δυσάρεστες καταστάσεις. Δεν τα λέμε όλα, δηλαδή.
Το μανιτάρι στο όνειρο είναι επίσης προειδοποίηση για αποφυγή βιαστικών ενεργειών, διότι μπορεί να σας οδηγήσουν σε δικαστικές περιπέτειες.

Οι μαστοί είναι μέρος του σώματος που βλέπουμε συχνά στα όνειρά μας.

Το γυναικείο στήθος είναι το σύμβολο της μητρότητας, της πνευματικής και ψυχικής τροφής. Τα στήθη συνδέονται συχνά με τη φύση και την ανάπτυξη. Μπορεί να σημαίνουν ότι περνάτε από μια φάση προσωπικής ανάπτυξης, πνευματικού διαφωτισμού ή εσωτερικής επούλωσης. Αντιπροσωπεύουν το αίσθημα της αδιάκοπης εσωτερικής ασφάλειας, η οποία βοηθάει στη λύση πολλών προβλημάτων. Οι μαστοί της γυναίκας συχνά υποδεικνύουν καταπιεσμένες σεξουαλικές ανάγκες, οι οποίες πρέπει να εξεταστούν περισσότερο.

Υπάρψουν και οι ακόλουθες ερμηνείες, που δίνει ο ονειροκρίτης για όνειρο με στήθος, μαστό ή βυζί:

Διαμάχες, κινδύνους, αποτυχίες, χωρισμούς, συκοφαντίες, απώλειες, προδοσία και εξαπάτηση συμβολίζει, σύμφωνα με τον ονειροκρίτη, το μαχαίρι στο όνειρο. 

  • Εάν χρησιμοποιήσατε το μαχαίρι, σημαίνει ότι προσπαθείτε να απελευθερωθείτε από κάτι, ή να διακόψετε μια σχέση.
  • Εάν δεχτήκατε επίθεση με μαχαίρι, προειδοποιεί για επιθετικές συμπεριφορές ατόμων του περιβάλλοντός σας.
  • Στο όνειρο μιας γυναίκας, το μαχαίρι συμβολίζει το φόβο της για βία και βιασμό.

Αντίθετα από τα περισσότερα άλλα έντομα, οι μέλισσες στο όνειρο έχουν ως επί το πλείστον θετική ερμηνεία. Αντιπροσωπεύουν τις ιδιότητες που εκτιμούν οι άνθρωποι, όπως η σκληρή δουλειά, η επιμονή, η αίσθηση της συλλογικότητας και η αγάπη για την τάξη. Σύμφωνα με παλιές πηγές, που ξεκινούν από τη μυστικιστική ερμηνεία των μελισσών στα όνειρα, συνήθως προμηνύουν τύχη και επιτυχία ως ανταμοιβή για σκληρή δουλειά. 

Το μήλο είναι σύμβολο της ζωής. Μπορεί επίσης να αντιπροσωπεύει τη γονιμότητα, την αγάπη και τον πειρασμό. Συχνά ερμηνεύεται ως η τάση του ονειρευόμενου να καθοδηγείται από κοσμικά υλικά πράγματα και μπορεί επίσης να τον προειδοποιεί να μην υποπέσει εύκολα σε πειρασμό. Για τους μεσογειακούς λαούς το μήλο είναι ένα αρχαίο σύμβολο γονιμότητας.
Ανάλογα με το πως εμφανίζεται το μήλο στο όνειρο, ο ονειροκρίτης δίνει τις παρακάτω ερμηνείες:

Το μωρό στο όνειρο, μπορεί να εκφράζει πραγματική επιθυμία για ένα μωρό ή να σχετίζεται με την εγκυμοσύνη ή τον τοκετό.

Εάν αυτό δεν συμβαίνει, συμβολίζει την παιδική ηλικία και την ανωριμότητα. Τούτο σημαίνει ότι ορισμένα γνωρίσματα σε σας δεν έχουν αναπτυχθεί ακόμα ή είναι ανεπαρκώς ανεπτυγμένα.
Το μωρό στο όνειρο συμβολίζει το ξεκίνημα μιας νέας φάσης στη ζωή.

Σύμφωνα με τον ονειροκρίτη, το όνειρο με μωρό, μπορεί να έχει και τις ακόλουθες ερμηνείες:

Όνειρα που αρχίζουν από:

A  B  C  D  E  Z  H  TH  I  K  L  M  N  KS  O  P  R  S  T  Y  F  X  PS  OM