Αλφαβητική Αναζήτηση ονείρων:

A  B  C D  E  Z  H  TH I  K  L  M  N  KS  O  P  R  S  T  Y  F  X  PS  OM

Η ερμηνεία του ονείρου εξαρτάται από το αν κολυμπούσατε σε καθαρό, ή θολό και σκοτεινό νερό.

Το καθαρό νερό σημαίνει επιτυχία στο μονοπάτι της ζωής με δική σας πρωτοβουλία και προσπάθεια. Ίσως κυριολεκτικά να κολυμπάτε στην ευτυχία.
Το θολό νερό συμβολίζει την πορεία στη ζωή χωρίς στόχους.
Αν η κολύμβηση συνοδεύεται με φόβο, περιγράφει τον φόβο ότι στη ζωή ή στη δουλειά μπορεί να «κολυμπήσετε» σε χρέη. Το νερό και το κολύμπι έχουν πάντα σχέση με τα συναισθήματα του ατόμου που βλέπει το όνειρο.

Ο ονειροκρίτης, για ένα όνειρο με κολύμβησ, δίνει και τις ακόλουθες ερμηνείες:

  • Αν "κολυμπάει" κάποιος στον αέρα, αυτό σχετίζεται με τις πνευματικές ικανότητες του ατόμου.
  • Εάν είναι καλός κολυμβητής στο όνειρο, αυτό δείχνει το ταλέντο του να χειρίζεται μια συναισθηματικά φορτισμένη κατάσταση με ασφάλεια. 
  • Εάν στο όνειρο είναι κακός κολυμβητής, αυτό θα μπορούσε να δείξει ότι πρέπει να μάθει να χειρίζεται τα συναισθήματά του πιο θετικά.
  • Όνειρα στα οποία η κολύμβηση θεωρείται ευχάριστη, είναι ένδειξη της ηρεμίας και χαλάρωσης του ατόμου, καθώς και της καλής αυτοεκτίμησής του.
  • Εάν αισθάνεται ιδιαίτερα ευτυχισμένος στο νερό, αυτό έχει ερωτική ερμηνεία με την ευρύτερη έννοια.
  • Ωστόσο, αν φοβάται το νερό ή το κολύμπι, αυτό είναι ένα σύμβολο της ανασφάλειας του, των εντάσεων και των προβλημάτων του.
  • Στην ερμηνεία των ονείρων πρέπει επίσης να ληφθεί υπόψη ο τύπος του νερού. Επίσης το χρώμα και η κατάσταση του νερού δίνουν πληροφορίες.

Πρέπει να έχουμε υπόψη ότι στα όνειρα δεν υπάρχει αντικειμενική εκτίμηση του μεγέθους ενός μεταφυσικού μηνύματος. Δηλαδή, το μικρό, το μεγάλο, το πολύ ή το λίγο, το σύντομα ή το αργότερα, είναι υποκειμενικό και έχει σχέση με την ψυχολογία του κάθε ανθρώπου. Μπορεί να είναι κάτι μικρό, αλλά για κάποιον να έχει μεγαλύτερη βαρύτητα από ότι σε κάποιον άλλον. Μπορεί να είναι κάτι μικρό και άμεσο, ή κάτι μεγάλο που θα έρθει αργότερα. Μπορεί να είναι κάτι ασήμαντο, αλλά αυτός που το ονειρεύεται να το εκλαμβάνει σαν κάτι πολύ σημαντικό.

Όνειρα που αρχίζουν από:

A  B  C  D  E  Z  H  TH  I  K  L  M  N  KS  O  P  R  S  T  Y  F  X  PS  OM