Αλφαβητική Αναζήτηση ονείρων:

A  B  C D  E  Z  H  TH I  K  L  M  N  KS  O  P  R  S  T  Y  F  X  PS  OM

Ο καθρέφτης στο όνειρο συμβολίζει την ψυχική κατάσταση του ονειρευόμενου. Δείχνει την ανησυχία του για την εξωτερική του εικόνα. Τον απασχολεί η γνώμη των άλλων για το άτομό του. Θα ήθελε πολύ να δει μέσα από έναν καθρέφτη και να ακούσει τι λένε οι άλλοι γι' αυτόν.
Πολλές φορές, πίσω από ένα τέτοιο όνειρο, κρύβεται φόβος για γήρανση ή για προβλήματα υγείας.

Η καθυστέρηση στο όνειρο μας δείχνει ότι δεν είμαστε έτοιμοι για αλλαγές, επειδή συνηθίσαμε σε μεγάλο βαθμό την παρούσα κατάσταση. Όποιος διστάζει και αναβάλει κάτι για πολύ καιρό, μπορεί, κατά κάποια έννοια, να καθυστερήσει στο ταξίδι της ζωής του, να χάσει το επόμενο στάδιο και να μπει σε περιπέτειες. 

Η κάλτσα στο όνειρο υποδηλώνει συνήθως σεξουαλικές ανάγκες που ικανοποιούνται σε συμβολική μορφή στα όνειρα.
Ανάλογα με τον τρόπο που εμφανίζονται οι κάλτσες στα όνειρα, ο ονειροκρίτης δίνει τις παρακάτω ερμηνείες:

Τα κάρβουνα στο όνειρο, σύμφωνα με τον ονειροκρίτη, έχουν την έννοια της υλικής κατοχής. Κατά συνέπεια, ένας μεγάλος όγκος μπορεί να προμηνύει οικονομικό όφελος. Συχνά, όμως, είναι μια πηγή ενέργειας για πνευματικές αξίες. Εάν τα κάρβουνα καίγονται έντονα στο όνειρο, αυτό δείχνει ένα ευτυχές γεγονός.

Ως μήνυμα προσωρινής ταλαιπωρίας, αλλά που σύντομα θα μετατραπεί σε ευτυχία και χαρά, ερμηνεύει ο ονειροκρίτης τα κάστανα στο όνειρο. Είναι επίσης σύμβολο σεξουαλικής επιθυμίας και λαχτάρας.

Καταδίωξη ή προσπάθεια διαφυγής είναι δύο από τα πιο συχνά όνειρα. Κατά κανόνα ένα τέτοιο όνειρο δείχνει την προσπάθεια αποφυγής των ευθυνών ή μιας αίσθησης αποτυχίας. Επίσης μπορεί να σημαίνει φόβο ή συναισθήματα που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει κάποιος. Αν σας καταδιώκουν, εφιστά προσοχή σε συκοφαντίες έναντι των οποίων πρέπει να υπερασπιστείτε τον εαυτό σας.

Αν είδατε στο όνειρο ότι κατουρούσατε, πολλές φορές οφείλεται σε σωματική ανάγκη, ειδικά αν η ούρηση συνεχίζονταν χωρίς να καταλήγει σε ανακούφιση. Συχνό φαινόμενο σε άντρες με ερεθισμένο προστάτη. 
Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τον ονειροκρίτη:

Αν και γενικά, τα όνειρα με κεραμίδια στέλνουν καλά μηνύματα, οι ιδιαιτερότητες και οι λεπτομέρειες στο όνειρο μπορεί να τα διαφοροποιούν. Τα καλά και σωστά τοποθετημένα κεραμίδια σημαίνουν σταθερή σχέση και ευτυχία. Ιδιαίτερα για τις γυναίκες, που θα δούνε αυτό το όνειρο, προμηνύει γρήγορη και θετική εξέλιξη στη σχέση και το επόμενο ραντεβού μπορεί να είναι για πρόταση γάμου.

Το κλάμα στο όνειρο, συνήθως ανακουφίζει εσωτερικές εντάσεις, ειδικά όταν δεν μπορείτε να κλαίτε όταν είστε ξύπνιοι. Παραδοσιακά, το κλάμα και τα δάκρυα στα όνειρα έχουν αντίθετη έννοια και θεωρούνται προάγγελος χαράς και ευημερίας.
Σύμφωνα με τον ονειροκρίτη, το όνειρο με κλάμα μπορεί να έχει και τις ακόλουθες ερμηνείες:

Κλειδιά εμφανίζονται συχνά στα όνειρα. Αντιπροσωπεύουν νέες τάσεις, φρέσκες σκέψεις και συναισθήματα που μπορεί να περιλαμβάνουν αναμνήσεις, εμπειρίες και γνώσεις. Ως σύμβολο του φαλλού, μερικές φορές εκφράζει σεξουαλικές ανάγκες.

Η κλοπή στο όνειρο, σημαίνει ότι κάποιος παίρνει κάτι χωρίς να του ανήκει. Μπορεί να είναι αγάπη, χρήματα ή κάποια ευκαιρία. Αν ο ίδιος υπήρξατε θύμα κλοπής, αν ο κλέφτης είναι φίλος, θα πρέπει να δείτε σε ποιο βαθμό θα τον εμπιστεύεστε. Εάν ο κλέφτης ήταν ξένος, είναι πιο πιθανό να μην εμπιστεύεστε ένα μέρος του εαυτού σας.

Κόκκινο είναι το χρώμα του αίματος, της φωτιάς, του πάθους, του αισθησιασμού και της ζωτικότητας. Έχει κάτι μαχητικό, παθιασμένο, αλλά προειδοποιεί και για επικείμενη επιθετικότητα. Είναι το χρώμα της αγάπης και του ελέους. Το χρώμα της ταχύτητας.

Το νερό και το κολύμπι έχουν πάντα σχέση με τα συναισθήματα του ατόμου που βλέπει το όνειρο. Η ερμηνεία του ονείρου εξαρτάται από το αν κολυμπούσατε σε καθαρό, ή θολό και σκοτεινό νερό.

Ο ονειροκρίτης, για ένα όνειρο με κολύμβηση, δίνει και τις ακόλουθες ερμηνείες:

Το όνειρο με κόπρανα προμηνύει πλούτο και περιουσία. Η αφόδευση στο όνειρο συμβολίζει ότι ο ονειρευόμενος μπορεί να χειριστεί ελεύθερα τα χρήματά του. Το ίδιο ισχύει και αν στο όνειρο έπαιζε κάποιος με κόπρανα. Εκ των υστέρων αυτή την κατάσταση την αντιλαμβάνεται ως αηδιαστική και απωθητική, στο όνειρο, ωστόσο, δεν του προκαλούσε αυτή την αίσθηση.

Τα κοσμήματα στο όνειρο αντιπροσωπεύουν τις ιδιότητες που έχει αποκτήσει κάποιος, μέσω δύσκολων καταστάσεων, τις οποίες ο ίδιος εκτιμά και επιθυμεί να δείξει και στους άλλους. Τα κοσμήματα μπορούν επίσης να συμβολίζουν την αγάπη που δίνει ή λαμβάνει κάποιος. Επίσης, μπορεί να υποδεικνύει ότι ο ονειρευόμενος θα μπορούσε να έχει κάτι πολύτιμο στη ζωή. 

Ψυχολογικά το κρέας στο όνειρο, τις περισσότερες φορές, είναι σύμβολο υλικών, σωματικών και σεξουαλικών αναγκών. Μάλλον πρόκειται για όνειρο που το δημιουργούν οι σωματικές μας ανάγκες. Μπορεί επίσης να υποδηλώνει την πραγματική ανάγκη για κρέας. Αυτό συμβαίνει, για παράδειγμα, όταν κάποιος κάνει δίαιτα.

Ο συμβολισμός του κύκνου στο όνειρο εξαρτάται συνήθως από το χρώμα του. Λευκός κύκνος συμβολίζει την ικανότητα να αισθάνεται κανείς βαθιά συναισθήματα, την καλή σχέση με τον εαυτό του και το περιβάλλον του, το πνευματικό ενδιαφέρον και τον ιδεαλισμό. Οι μαύροι κύκνοι συμβολίζουν τις υποψίες του ονειρευόμενου.

Όνειρα που αρχίζουν από:

A  B  C  D  E  Z  H  TH  I  K  L  M  N  KS  O  P  R  S  T  Y  F  X  PS  OM

 

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.