Αλφαβητική Αναζήτηση ονείρων:

A  B  C D  E  Z  H  TH I  K  L  M  N  KS  O  P  R  S  T  Y  F  X  PS  OM

Ο καθρέφτης στο όνειρο συμβολίζει την ψυχική κατάσταστη του ονειρευόμενου.

Δείχνει την ανησυχία του για την εξωτερική του εικόνα. Τον απασχολεί η γνώμη των άλλων για το άτομό του. Θα ήθελε πολύ να δει μέσα από έναν καθρέφτη και να ακούσει τι λένε οι άλλοι γι' αυτόν.
Πολλές φορές, πίσω από ένα τέτοιο όνειρο, κρύβεται φόβος για γήρανση ή για προβλήματα υγείας.

Η καθυστέρηση στο όνειρο μας δείχνει ότι δεν είμαστε έτοιμοι για αλλαγές, επειδή συνηθίσαμε σε μεγάλο βαθμό την παρούσα κατάσταση.

Ωστόσο, η μετάβαση από τη μία φάση της ζωής στην άλλη, όπως π.χ. στη συνταξιοδότηση από την εργασία, είναι πράγματα χρονικά καθορισμένα. Όποιος διστάζει και αναβάλει κάτι για πολύ καιρό, μπορεί, κατά κάποια έννοια, να καθυστερήσει στο ταξίδι της ζωής του, να χάσει το επόμενο στάδιο και να μπει σε περιπέτειες.

Σύμφωνα με τον ονειροκρίτη, αν σας απασχόλησε η καθυστέρηση στο όνειρο, μπορεί να προκύπτουν και τα παρακάτω μηνύματα:

Η κάλτσα στο όνειρο υποδηλώνει συνήθως σεξουαλικές ανάγκες που ικανοποιούνται σε συμβολική μορφή στα όνειρα.
Ανάλογα με τον τρόπο που εμφανίζονται οι κάλτσες στα όνειρα, ο ονειροκρίτης δίνει τις παρακάτω ερμηνείες:

Τα κάρβουνα στο όνειρο, σύμφωνα με τον ονειροκρίτη, έχουν την έννοια της υλικής κατοχής.

Κατά συνέπεια, ένας μεγάλος όγκος μπορεί να προμηνύει οικονομικό όφελος. Συχνά, όμως, είναι μια πηγή ενέργειας για πνευματικές αξίες. Εάν τα κάρβουνα καίγονται έντονα στο όνειρο, αυτό δείχνει ένα ευτυχές γεγονός. Αλλά αν αυτά σιγοκαίνε μόνο και παράγουν πολύ καπνό, προμηνύουν κίνδυνο στα επαγγελματικά ή θλίψη στο σπίτι. Τα λαμπερά κάρβουνα υποτίθεται ότι αντιπροσωπεύουν την ευτυχία και την ευχαρίστηση. Η θέρμανση με κάρβουνα συχνά προειδοποιεί για τα απόβλητα.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τον ονειροκρίτη για όνειρα με κάρβουνα:

Ως μήνυμα προσωρινής ταλαιπωρίας, αλλά που σύντομα θα μετατραπεί σε ευτυχία και χαρά, ερμηνεύει ο ονειροκρίτης τα κάστανα στο όνειρο.

Είναι επίσης σύμβολο σεξουαλικής επιθυμίας και λαχτάρας.

  • Αν είδατε κάστανα, σημαίνει κέρδος ή μια καλή συναλλαγή. Μπορεί να προμηνύουν, επίσης έναν καλό δια βίου σύντροφο.
  • Άγρια κάστανα, σημαίνουν ότι ασχολείστε με ανώφελα πράγματα στη ζωή σας.
  • Αν μαζεύατε κάστανα, σημαίνει ότι είστε αρκετά επινοητικοί για να κεντρίζετε το ενδιαφέρον του συντρόφου σας.

Καταδίωξη ή προσπάθεια διαφυγής είναι δύο από τα πιο συχνά όνειρα.

Κατά κανόνα ένα τέτοιο όνειρο δείχνει την προσπάθεια αποφυγής των ευθυνών ή μιας αίσθησης αποτυχίας. Επίσης μπορεί να σημαίνει φόβο ή συναισθήματα που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει κάποιος.
Αν σας καταδιώκουν, εφιστά προσοχή σε συκοφαντίες έναντι των οποίων πρέπει να υπερασπιστείτε τον εαυτό σας. Αλλά μπορεί και να σημαίνει ότι υπάρχει κάποια αίσθηση ενοχής που πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Αν είδατε στο όνειρο ότι κατουρούσατε, πολλές φορές οφείλεται σε σωματική ανάγκη, ειδικά αν η ούρηση συνεχίζονταν χωρίς να καταλήγει σε ανακούφιση.

Συχνό φαινόμενο σε άντρες με ερεθισμένο προστάτη.
Αν στο όνειρο νιώσατε ανακούφιση κατουρόντας, -αν δεν λερώσατε το στρώμα- η μεταφυσική έννοια του ονείρου είναι καλή και προμηνύει κέρδη και επιτυχίες. 
Αντίθετα, αν είδατε ότι κατουράτε πάνω σας και λερώνετε τα ρούχα σας, αυτό σημαίνει στενοχώριες και χαμένες ευκαιρίες, αλλά όχι για κάτι σημαντικό.
Επίσης κακό όνειρο είναι αν δείτε γνωστό σας ή συνάδελφό σας να κατουράει και χειρότερα ακόμα αν κατουράει σε δικό σας χώρο, ή πάνω σας.

Αν και γενικά, τα όνειρα με κεραμίδια στέλνουν καλά μηνύματα, οι ιδιαιτερότητες και οι λεπτομέρειες στο όνειρο μπορεί να τα διαφοροποιούν.

Τα καλά και καλοτοποθετημένα κεραμίδια, είναι καλό μήνυμα και σημαίνουν σταθερή σχέση και ευτυχία. Ιδιαίτερα για τις γυναίκες που θα δούνε αυτό το όνειρο, προμηνύει γρήγορη και θετική εξέλιξη στη σχέση και αν της κλείσει κάποιο ιδιαίτερο ραντεβού, να προετοιμάζεται για πρόταση γάμου.

Το κλάμα στο όνειρο, συνήθως ανακουφίζει εσωτερικές εντάσεις, ειδικά όταν δεν μπορείτε να κλαίτε όταν είστε ξύπνιοι.

Παραδοσιακά, το κλάμα και τα δάκρυα στα όνειρα έχουν αντίθετη έννοια και θεωρούνται προάγγελος χαράς και ευημερίας.
Αν δείτε στον ύπνο σας πως κλαίγατε και πως είχατε ξεσπάσει σε λυγμούς, αυτό σημαίνει πως σας περιμένουν χαρές και η ευτυχία θα πλημμυρίσει τη ζωή σας αυτόν τον καιρό.

Σύμφωνα με τον ονειροκρίτη, το όνειρο με κλάμα μπορεί να έχει και τις ακόλουθες ερμηνείες:

Κόκκινο είναι το χρώμα του αίματος, της φωτιάς, του πάθους, του αισθησιασμού και της ζωτικότητας.

Έχει κάτι μαχητικό, παθιασμένο, αλλά προειδοποιεί και για επικείμενη επιθετικότητα. Είναι το χρώμα της αγάπης και του ελέους. Το χρώμα της ταχύτητας.
Ως σύμβολο της συναισθηματικής ζωής, σηματοδοτεί αφοσίωση ή θλίψη, αρετή ή αντίρρηση, που θα μπορούσε να εμηνευτεί και από άλλους συμβολισμούς του ίδιου ονείρου.

Η ερμηνεία του ονείρου εξαρτάται από το αν κολυμπούσατε σε καθαρό, ή θολό και σκοτεινό νερό.

Το καθαρό νερό σημαίνει επιτυχία στο μονοπάτι της ζωής με δική σας πρωτοβουλία και προσπάθεια. Ίσως κυριολεκτικά να κολυμπάτε στην ευτυχία.
Το θολό νερό συμβολίζει την πορεία στη ζωή χωρίς στόχους.
Αν η κολύμβηση συνοδεύεται με φόβο, περιγράφει τον φόβο ότι στη ζωή ή στη δουλειά μπορεί να «κολυμπήσετε» σε χρέη. Το νερό και το κολύμπι έχουν πάντα σχέση με τα συναισθήματα του ατόμου που βλέπει το όνειρο.

Ο ονειροκρίτης, για ένα όνειρο με κολύμβησ, δίνει και τις ακόλουθες ερμηνείες:

Το όνειρο με κόπρανα, σύμφωνα με τον ονειροκρίτη, προμηνύει κατά κανόνα κάτι θετικό.

Πρόκειται για πλούτο και περιουσία. Η αφόδευση στο όνειρο συμβολίζει ότι ο ενδιαφερόμενος μπορεί να χειριστεί ελεύθερα τα χρήματά του. Το ίδιο ισχύει και αν στο όνειρο έπαιζε κάποιος με κόπρανα. Εκ των υστέρων, όταν δηλαδή ξυπνήσει, αυτή τη κατάσταση την αντιλαμβάνεται ως αηδιαστική και απωθητική, στο όνειρο, ωστόσο, δεν προκαλούσε στον ενδιαφερόμενο αυτή την αίσθηση. Αυτό δείχνει ότι το θέμα χρημάτων δεν θα τον απασχολήσει στο εγγύς μέλλον.

Το κόσμημα στο όνειρο, συνήθως υποδεικνύει ότι ο ονειρευόμενος έχει ή θα μπορούσε να έχει κάτι πολύτιμο στη ζωή.

Αν κάποιος άλλος του δώσει κοσμήματα, αυτό δείχνει την εκτίμηση που έχει για αυτόν. Αν ο ίδιος προσφέρει κοσμήματα, τότε αυτό σημαίνει ότι έχει κάτι να προσφέρει σε άλλους ανθρώπους. Τα κοσμήματα στο όνειρο αντιπροσωπεύουν τις ιδιότητες που έχει αποκτήσει κάποιος, μέσω δύσκολων καταστάσεων, τις οποίες ο ίδιος εκτιμά και επιθυμεί να δείξει και στους άλλους. Τα κοσμήματα μπορούν επίσης να συμβολίζουν την αγάπη που δίνει ή λαμβάνει κάποιος. Εάν μια γυναίκα δίνει κοσμήματα σε έναν άνδρα, είναι ένα σημάδι ότι έλκεται από αυτόν.

Ψυχολογικά το κρέας στο όνειρο, τις περισσότερες φορές, είναι σύμβολο υλικών, σωματικών και σεξουαλικών αναγκών.

Μάλλον πρόκειται για όνειρο που το δημιουργούν οι σωματικές μας ανάγκες. Μπορεί επίσης να υποδηλώνει την πραγματική ανάγκη για κρέας. Αυτό συμβαίνει, για παράδειγμα, όταν κάποιος κάνει δίαιτα.
Στην ερμηνεία του ονείρου,  σε μεγάλο βαθμό , σημασία έχει αν το κρέας εμφανίζεται στο όνειρο σε ακατέργαστη, ή μαγειρεμένη μορφή. Τα πιάτα με βάση το κρέας είναι συχνά συνώνυμα καλής διατροφής ή ακόμα και γιορτής.

Ο συμβολισμός του κύκνου στο όνειρο, σύμφωνα με τον ονειροκρίτη, εξαρτάται συνήθως από το χρώμα του.

Λευκός κύκνος συμβολίζει την ικανότητα να αισθάνεται κανείς βαθιά συναισθήματα, την καλή σχέση με τον εαυτό του και το περιβάλλον του, το πνευματικό ενδιαφέρον και τον ιδεαλισμό. Οι μαύροι κύκνοι συμβολίζουν τις υποψίες του ονειρευόμενου. Μερικές φορές μπορεί να είναι αγγελιοφόροι κακοτυχίας, ή θανάτου. Αν ο κύκνος στο όνειρο μας πλησίασε με επιθετική διάθεση, είναι μήνυμα ότι ίσως να μην σταθούμε τυχεροί στην πραγματική μας ζωή σε ένα συγκεκριμένο θέμα. Το τραγούδι του κύκνου (σύμφωνα με έναν αρχαίο μύθο, ο κύκνος τραγουδάει πριν πεθάνει) δείχνει ένα πρόβλημα που μας απασχόλησε στο παρελθόν, τείνει να εκλείψει στο μέλλον και ένα καλύτερο αύριο μας περιμένει.
Ειδικότερα, για ένα όνειρο με κύκνο, ο ονειροκρίτης προβλέπει:

Όνειρα που αρχίζουν από:

A  B  C  D  E  Z  H  TH  I  K  L  M  N  KS  O  P  R  S  T  Y  F  X  PS  OM