Αλφαβητική Αναζήτηση ονείρων:

A  B  C D  E  Z  H  TH I  K  L  M  N  KS  O  P  R  S  T  Y  F  X  PS  OM

Ο ιερέας στο όνειρο, σύμφωνα με τον ονειροκρίτη, έχει διφορούμενο συμβολισμό, και έχει σημασία που και πως τον είδατε στον ύπνο σας.

  • Αν λειτουργούσε σε εκκλησία φορώντας τα γιορτινά του άμφια, είναι καλό όνειρο και προμηνύει ευχάριστες ειδήσεις και επαγγελματικές ή οικονομικές επιτυχίες.
  • Αν είδατε παπά σε τελετή γάμου, είναι επίσης καλό το όνειρο και προμηνύει χαρές και επιτυχίες.
  • Επίσης καλό όνειρο είναι να δείτε ιερέα να κηρύττει το λόγο του Θεού, να μιλάει για το Χριστό και την Παναγία, επίσης να εξομολογεί, και σημαίνει ότι θα απαλλαγείτε από στεναχώριες και αμφιβολίες που σας βασάνιζαν καιρό.

Αντίθετα, αν ονειρευτήκατε παπά με τα μαύρα ράσα του, δεν είναι καλό όνειρο και προμηνύει αρρώστια. 

  • Αν ήταν περισσότεροι του ενός οι παπάδες, όσο περισσότεροι τόσο μεγαλύτερες οι συμφορές και οι στεναχώριες.
  • Αν οι παπάδες ήταν στο σπίτι σας, προμηνύει για βαριά αρρώστια, ίσως και θάνατο προσφιλού σας προσώπου. Ακόμα χειρότερα αν είδατε παπάδες να συμμετέχουν σε γλέντι, ή να κάνουν άλλα αλλόκοτα πράγματα. Σημάδι πως πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί και έτοιμοι να αντιμετωπίσετε μεγάλες στεναχώριες. 
  • Προμηνύει απώλεια, αν είδατε στο όνειρο παπά να σας προσφέρει κάτι και να το παίρνετε.
  • Αν γυναίκα ονειρεύτηκε ότι είναι ερωτευμένη με ιερέα, είναι προειδοποίηση ότι την απατά ο εραστής της.
  • Αν γυναίκα είδε στο όνειρο ότι κοιμήθηκε με ιερέα, θα ακούσει να τη δυσφημούν για την συμπεριφορά της.

Πρέπει επίσης να έχουμε υπόψη ότι στα όνειρα δεν υπάρχει αντικειμενική εκτίμηση του μεγέθους ενός μεταφυσικού μηνύματος. Δηλαδή, το μικρό, το μεγάλο, το πολύ ή το λίγο, το σύντομα ή το αργότερα, είναι υποκειμενικό και έχει σχέση με την ψυχολογία του κάθε ανθρώπου. Μπορεί να είναι κάτι μικρό, αλλά για κάποιον να έχει μεγαλύτερη βαρύτητα από ότι σε κάποιον άλλον. Μπορεί να είναι κάτι μικρό και άμεσο, ή κάτι μεγάλο που θα έρθει αργότερα. Μπορεί να είναι κάτι ασήμαντο, αλλά αυτός που το ονειρεύεται να το εκλαμβάνει σαν κάτι πολύ σημαντικό.

Όνειρα που αρχίζουν από:

A  B  C  D  E  Z  H  TH  I  K  L  M  N  KS  O  P  R  S  T  Y  F  X  PS  OM