Αλφαβητική Αναζήτηση ονείρων:

A  B  C D  E  Z  H  TH I  K  L  M  N  KS  O  P  R  S  T  Y  F  X  PS  OM

Στην Άπω Ανατολή, η δαμασκηνιά θεωρείται δέντρο της γνώσης, της ζωής και της τύχης. Λόγω του σχήματος, συγκρίνεται συχνά με το γυναικείο γεννητικό όργανο και θεωρείται σεξουαλικό σύμβολο. Στους άνδρες που βλέπουν ή τρώνε δαμάσκηνο στο όνειρο, υπόσχεται ευτυχία. Στις γυναίκες, όμως, προμηνύει ζηλοτυπίες.

Το δαχτυλίδι στο όνειρο, σύμφωνα με τον ονειροκρίτη, συμβολίζει τη στενή σχέση του ονειρευόμενου με κάποιον άλλον. Στενή, σε σημείο που να εμποδίζεται η αυτόνομη εξέλιξή του. (Δεν αφορά μόνο σε ερωτική σχέση).
Ο ονειροκρίτης δίνει επίσης τις παρακάτω ερμηνείες στα όνειρα με δαχτυλίδι:

Το δέντρο στο όνειρο, σύμφωνα με τον ονειροκρίτη, ενσαρκώνει το δέντρο της ζωής και αντιπροσωπεύει την αρμονία μεταξύ ουρανού, γης και ύδατος. Σαν ανθρώπινο ον, είναι μια όρθια φιγούρα που δείχνει προς τον ουρανό και ενσωματώνει τη ζωτικότητα. Περιγράφει τη δύναμη και την ενέργεια, τις ιδέες και τη συμπεριφορά του ονειρευόμενου.

Το όνειρο με δηλητήριο δεν είναι τόσο κακό όσο κατ' αρχήν φαίνεται. Εξαρτάται βέβαια και πως αυτό παρουσιάζεται στο όνειρό μας. 
Ο ονειροκρίτης δίνει τις παρακάτω ερμηνείες για όνειρα με δηλητήριο:

Όνειρο που αφορά σε διαζύγιο, μπορεί να δείχνει τα συναισθήματα του ονειρευόμενου για τον άνθρωπο που είδε στο όνειρο, ή μπορεί να προμηνύει απιστία. Μπορεί επίσης να είναι ένα μήνυμα για την ανάγκη επαναπροσδιορισμού της σχέσης μεταξύ των ατόμων. Μπορεί επίσης να σημαίνει πραγματικά συζυγικά προβλήματα, ειδικότερα όταν κάποιος φοβάται το χωρισμό, ή είναι προειδοποίηση μιας απιστίας που θα θέσει σε κίνδυνο το γάμο. Περιγράφει τα προβλήματα που έχει κάποιος με τον/την σύντροφο.

Το διαμάντι στο όνειρο έχει παρόμοια σημασία με το κόσμημα. Συχνά περιγράφει σαφείς σκέψεις που επικεντρώνονται στην επιτυχία της ζωής και τη σταθερή στάση απέναντι στους ανθρώπους που θέλουν να μας επιβληθούν. Το ακατέργαστο διαμάντι επισημαίνει τις θετικές αξίες όπως η αυτοπεποίθηση, ο αυτοέλεγχος και τα ελεγχόμενα συναισθήματα.

Το να βλέπει κάποιος ότι είναι διάσημος, είναι σχετικά συχνό. Έχει να κάνει κυρίως με τη ψυχολογία του ατόμου. Δείχνει την ανάγκη του να είναι στο κέντρο της προσοχής και να το λαμβάνουν σοβαρά υπόψη. Σημαίνει επίσης ότι αν θέλει να πάρει αποφάσεις για την περαιτέρω ζωή του, πρέπει να γνωρίζει αν είναι ικανός να ξεχωρίζει από το πλήθος ή όχι. 

Καταδίωξη ή προσπάθεια διαφυγής είναι δύο από τα πιο συχνά όνειρα. Κατά κανόνα ένα τέτοιο όνειρο δείχνει την προσπάθεια αποφυγής των ευθυνών ή μιας αίσθησης αποτυχίας.
Επίσης μπορεί να σημαίνει φόβο ή συναισθήματα που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει κάποιος.

Σύμφωνα με τον ονειροκρίτη, όνειρα με διαφυγή μπορούν να έχουν τις ακόλουθες ερμηνείες:

Η δολοφονία στο όνειρο αντιπροσωπεύει καταπιεσμένα συναισθήματα και χαμένες ευκαιρίες στη ζωή. Ως ονειρικό σύμβολο δείχνει ότι ο ονειρευόμενος παραμελεί πιθανώς ένα μέρος της ύπαρξής του. 

Τα δόντια στο όνειρο προμηνύουν δυσάρεστα πράγματα και καταστάσεις. Η μόνη θετική περίπτωση το να δει κάποιος δόντια στο όνειρο, είναι αν τα θαύμαζε, τόσο για τη συμμετρία όσο και για το ωραίο χρώμα τους. Σε αυτή την περίπτωση θα πραγματοποιηθούν οι επιθυμίες του και θα είναι ευτυχισμένος.
Σύμφωνα με τον ονειροκρίτη, το όνειρο με δόντια, μπορεί να έχει και τις ακόλουθες ερμηνείες:

Τα δώρα στο όνειρο συνδέονται συνήθως με μια αλλαγή στον μέχρι τώρα τρόπο ζωής. Όποιος ονειρεύεται να αγοράζει δώρα για άλλους, σημαίνει ότι θα ήθελε να βελτιώσει τη σχέση του με το πρόσωπο που θα λάβει το δώρο, ή ενδεχομένως να ενισχυθεί η θέση του μέσα σε μια παρέα.

Όνειρα που αρχίζουν από:

A  B  C  D  E  Z  H  TH  I  K  L  M  N  KS  O  P  R  S  T  Y  F  X  PS  OM

 

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.