Δαμάσκηνα

Στην Ιαπωνία, την Κίνα και την Άπω Ανατολή, η δαμασκηνιά θεωρείται δέντρο της γνώσης και της ζωής. Λόγω του σχήματος, συγκρίνεται συχνά με το γυναικείο γεννητικό όργανο και θεωρείται σεξουαλικό σύμβολο. Στους άνδρες που βλέπουν στο όνειρο ή τρώνε δαμάσκηνο, υπόσχεται ευτυχία. Στις γυναίκες, όμως, προμηνύει ζηλοτυπίες. Από αμνημονεύτων χρόνων, το καλό δαμάσκηνο στην Ανατολή θεωρούνταν σύμβολο καλής τύχης. Το δαμάσκηνο στο όνειρο συμβολίζει τη ζωή, τις σχέσεις και τη δημιουργία.

Δαχτυλίδι

Το δαχτυλίδι στο όνειρο συμβολίζει τη στενή σχέση του ονειρευόμενου με κάποιον άλλον. Στενή, σε σημείο που να εμποδίζεται η αυτόνομη εξέλιξή του. (Δεν αφορά μόνο σε ερωτική σχέση).
Το γαμήλιο δαχτυλίδι, συμβολίζει διαρκή σχέση και μια υπόσχεση.
Το παλιό δαχτυλίδι, αντιπροσωπεύει αρχαίες παραδόσεις και αξίες.
Το δαχτυλίδι αρραβώνων είναι σύμβολο ανεκπλήρωτης επιθυμίας.
Το δαχτυλίδι φιλίας, σφραγίζει τη μακροπρόθεσμη φιλία μεταξύ δύο ανθρώπων.

Το δέντρο στο όνειρο

Ένα τέτοιο όνειρο, σε πνευματικό επίπεδο, ενσαρκώνει το δέντρο της ζωής και αντιπροσωπεύει την αρμονία μεταξύ ουρανού, γης και ύδατος. Το δέντρο, σαν ανθρώπινο ον, είναι μια όρθια φιγούρα που δείχνει προς τον ουρανό και ενσωματώνει τη ζωτικότητα (νίκη επί του θανάτου). Περιγράφει την δύναμη και την ενέργεια, τις ιδέες, τις συμπεριφορές και τη συμπεριφορά του ονειρευόμενου πολύ αποκαλυπτικά. Με τη σωστή ερμηνεία του δικού σας δέντρου, ο ονειρευόμενος θα είναι σε θέση να διαμορφώσει με επιτυχία τη ζωή του σε όλους τους τομείς.

Ερμηνεία ονείρου με δέντρο παραδοσιακά:

Δηλητήριο

Το όνειρο με δηλητήριο δεν είναι και τόσο κακό όσο κατ' αρχήν φαίνεται. Εξαρτάται, βέβαια και πως αυτό παρουσιάζεται στο όνειρό μας.
Αν συλλέγουμε απλά το δηλητήριο σε ένα βάζο ή οποιοδήποτε άλλο δοχείο, αυτό σημαίνει απόκτηση δύναμης.

Αν το πίνουμε ή το δίνουμε σε κάποιον γνωστό μας να το πιεί, θα κάνουμε καλό στα δικά μας ή τα δικά του οικονομικά.
Αν δηλητηριάζουμε και σκοτώνουμε με αυτό κάποιο ζώο, έχει τον συμβολισμό που έχει στα όνειρα το συγκεκριμένο ζώο. Δηλαδή, αν δούμε πως δηλητηριάζουμε σκύλο, θα κάνουμε κακό σε κάποιον φίλο μας.

Διαμάντι - Διαμάντια

Το διαμάντι στο όνειρο έχει παρόμοια σημασία με το κόσμημα. Ο πιο καθαρός, σκληρός και πολύτιμος λίθος, ενεργεί ως σύμβολο της ψυχικής ολότητας. Ή ένωση του συνειδητού με το υποσυνείδητο. Επομένως, το όνειρο μπορεί να ερμηνευθεί πολύ θετικά.
Συχνά περιγράφει σαφείς σκέψεις που επικεντρώνονται στην επιτυχία της ζωής και τη σταθερή στάση απέναντι στους ανθρώπους που θέλουν να μας επιβληθούν.
Το ακατέργαστο διαμάντι επισημαίνει τις θετικές αξίες όπως η αυτοπεποίθηση, ο αυτοέλεγχος και τα ελεγχόμενα συναισθήματα.

Διασημότητα

Το να βλέπει κάποιος ότι είναι διάσημος, είναι ένα από τα συχνά όνειρα. Έχει να κάνει κυρίως με τη ψυχολογία του ατόμου. Δείχνει την ανάγκη του να είναι στο κέντρο της προσοχής και να το λαμβάνουν σοβαρά υπόψη. Σημαίνει επίσης ότι αν θέλει να πάρει αποφάσεις για την περαιτέρω ζωή του, πρέπει να γνωρίζει αν είναι ικανός να ξεχωρίζει από το πλήθος ή όχι. Αυτός που ονειρεύεται ότι έγινε διάσημος σε κάποιο πεδίο, δείχνει ότι ο ίδιος αναγνωρίζει τις ικανότητές του και τις εμπιστεύεται. Πρόκειται συνήθως για ντροπαλό άτομο, που δεν εκφράζεται εύκολα, αλλά στα όνειρά του επιτυγχάνει συχνά πράγματα που ποτέ δεν θα τα θεωρούσε πιθανά.

Διαφυγή

Καταδίωξη ή προσπάθεια διαφυγής είναι δύο από τα πιο συχνά όνειρα. Κατά κανόνα ένα τέτοιο όνειρο δείχνει την προσπάθεια αποφυγής των ευθυνών ή μιας αίσθησης αποτυχίας.
Επίσης μπορεί να σημαίνει φόβο ή συναισθήματα που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει κάποιος.
Αν σας καταδιώκουν, εφιστά προσοχή σε συκοφαντίες έναντι των οποίων πρέπει να υπερασπιστείτε τον εαυτό του. Αλλά μπορεί και να σημαίνει ότι υπάρχει κάποια αίσθηση ενοχής που πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Δόντια

Τα δόντια στο όνειρο προμηνύουν δυσάρεστα πράγματα και καταστάσεις.
Η μόνη θετική περίπτωση το να δειτε δόντια στο όνειρο, είναι αν δείτε πως τα θαυμάζατε, τόσο για τη συμμετρία όσο και για το ωραίο χρώμα τους. Σε αυτή την περίπτωση θα πραγματοποιηθούν οι επιθυμίες σας και θα είσαι ευτυχισμένοι.
Κατά τα άλλα:

Όνειρα που αρχίζουν από:

A  B  C  D  E  Z  H  TH  I  K  L  M  N  KS  O  P  R  S  T  Y  F  X  PS  OM