Γάλα

Έχει καλό συμβολισμό αν είναι καθαρό και εύγευστο.
Το γάλα είναι πνευματική και ψυχική τροφή που μας δίνεται στο όνειρο με την υπόδειξη του ασυνείδητου, ότι τώρα είναι καιρός να αυξήσουμε τη γνώση μας.

Το γάλα στο όνειρο, θεωρείται σύμβολο της αθωότητας, της αγνότητας και της χαράς.
Όσο πιο πολύ, καθαρό και εύγευστο γάλα στο όνειρο, τόσο πιο πολλή υγεία και πλούτη.

Γάμος

Σε πνευματικό επίπεδο, ο γάμος στο όνειρο είναι ένδειξη της ανάγκης για μια διαδικασία ενσωμάτωσης. Πρέπει πρωτα να ενωθούν οι αρσενικές και θηλυκές πλευρές της προσωπικότητας και μετά να συναντηθούν η υλική και η πνευματική πλευρά.
Πολλά κορίτσια και νέες γυναίκες ονειρεύονται το δικό τους γάμο σε ένα όμορφο λευκό παραμυθένιο φόρεμα, με τον τέλειο άνθρωπο στο πλευρό τους, ως την πιο όμορφη ημέρα στη ζωή τους. Γι’ αυτό, τις περισσότερες φορές δεν είναι όνειρο που στέλνει κάποια μηνύματα.

Γενικά όμως, το να δει κάποιος ότι παντρεύεται, η παρευρίσκεται σε γάμο, δεν είναι πάντα καλό σημάδι.

Γάμου πρόταση

Η πρότσαη γάμου στο όνειρο συμβολίζει την προθυμία του ονειρευόμενου για αλλαγή. Αντανακλά επίσης την επιθυμία του ονειρευόμενου για μια σταθερή σχέση, αλλά και την ανάγκη του να δείξει την ευτυχία του σε όλους.

Εάν ο ονειρευόμενος είναι αυτός που κάνει την πρόταση γάμου, σηματοδοτεί ότι είναι έτοιμος να αναλάβει την ευθύνη στην αγάπη, αλλά και σε άλλους τομείς της ζωής του, επειδή της πρότασης γάμου προηγείται πάντα η απόφασή του για νέες εμπειρίες στη ζωή.

Γάντια

Τα γάντια διαδραμάτιζαν μεγαλύτερο ρόλο στο παρελθόν απ’ ό,τι σήμερα. Ήταν ένα σημαντικό μέρος της εθιμοτυπίας και συμβόλιζαν την τιμή, την καθαριότητα και την πίστη. Όταν βλέπει κάποιος γάντια στο όνειρο, σημαίνει ότι φοβάται την προσέγγιση. Θέλει να μένει στο παρασκήνιο. Η ανάγκη του για ασφάλεια μπορεί να τον οδηγήσει σε μοναξιά. Ωστόσο, αν στο όνειρο βγάζει τα γάντια, αυτό είναι μια ένδειξη ότι θέλει να ξεπεράσει αυτή του την τάση και να έρθει σε επαφή με άλλους ανθρώπους. Για να μπορέσει να ερμηνευτεί σωστά ένα όνειρο με γάντια, πρέπει να δώσουμε προσοχή στο πώς είναι η στάση του ατόμου απέναντι στα γάντια και πως ακριβώς είναι η εξέλιξη του ονείρου.

Γάτα - Γάτες

Οι γάτες θεωρούνται συνήθως σύμβολα σοφίας και τύχης. Ορισμένοι πιστεύουν ότι κρατούν το μυστικό της ζωής, του θανάτου και της αναγέννησης. Όπως και στη μυθολογία, οι γάτες στα όνειρα συνδέονται με τη γονιμότητα και την προοπτική μιας νέας αρχής. Η έννοια των ονείρων με γάτα μπορεί να ποικίλει ανάλογα με τη σχέση του ατόμου με το ζώο. Αν κάποιος φοβάται τις γάτες, τότε μπορεί το όνειρο να συμβολίζει τους φόβους του για ορισμένες πτυχές της προσωπικότητας του. Ωστόσο, αν το άτομο είναι λάτρης αυτών των μικρών αιλουροειδών, μπορεί να αντανακλά τα προσωπικά του πλεονεκτήματα. Γενικά, η γάτα είναι ένα πολύ ανεξάρτητο ζώο, το οποίο επιδιώκει μεν τη φιλία του ανθρώπου, αλλά υπηρέτης του δεν γίνεται.

Γέλιο

Το γέλιο μπορεί να δείχνει ανησυχίες και προβλήματα. Είναι ο απελευθερωτικός αναστεναγμός της ψυχής που βρήκαμε διέξοδο από μια δύσκολη κατάσταση. Μερικές φορές δείχνει ότι παίρνουμε τη ζωή πολύ σοβαρά. Κατά κανόνα, που προκάλεσε το γέλιο δίνει το νόημα του ονείρου. Αν γελούσατε μαζί με άλλους ομαδικά, η αίσθηση της ομάδας ενισχύει την ευχαρίστηση. Πολλές φορές αυτός που ονειρεύεται ότι γελάει, ξυπνάει και συνεχίζει να γελάει με τα μάτια του ανοικτά, αλλά συχνά δεν ξέρει γιατί. Εάν είστε εσείς το αντικείμενο που προκαλεί το ειρωνικό γέλιο των άλλων, δείχνει να φοβάστε ότι είστε γελοίοι ή ότι έχετε κάνει κάτι για το οποίο τώρα ντρέπεστε.

Γυαλιά οράσεως

Τα γυαλιά συμβολίζουν τη σύνεση και την ανωτερότητα. Σημαίνουν μακροζωία και προσπάθεια καλύτερης κατανόησης της ζωής. Η ερμηνεία αυτού του ονείρου εξαρτάται από τις λεπτομέρειες του.

  • Αν φορώντας τα γυαλιά νιώθετε ευεξία, σημαίνει είτε ότι θα ξεκαθαρίσετε σκέψεις που σας ταλαιπώρησαν τις προηγούμενες μέρες. Μπορεί επίσης να σημαίνει επιτυχία σε διαπραγματεύσεις, εξετάσεις, ή αγοραπωλησία.
  • Αν είναι έγχρωμα, πρέπει να δείτε και την ερμηνεία των χρωμάτων στα όνειρα.

Γυμνός

Το γυμνό στο όνειρο έχει να κάνει με την ίδια την εικόνα μας. Δείχνει την επιθυμία μας να γίνουμε αποδεκτοί όπως είμαστε χωρίς προσχήματα. Mπορεί επίσης να δείχνει την ανάγκη μας για περισσότερη ειλικρίνεια. Πολλές φορές επίσης, δείχνει το φόβο μας να εκτεθούμε δημόσια. Κάποιες φορές συμβολίζει τις σεξουαλικές ανάγκες, που κάποιος μπορεί να ντρέπεται να εκφράσει. Αν στο όνειρο γυρίζει κάποιος γυμνός σε ένα δρόμο και παρατηρείται από άλλους ανθρώπους, ίσως θεωρεί ότι διαθέτει κάτι που αξίζει να δείξει δημόσια. Εάν είναι μόνος στο δρόμο γυμνός, μπορεί να έχει απλώς την επιθυμία να εκφραστεί ελεύθερα ή να θέλει να βιώσει συνειδητά τις αδυναμίες του.

Όνειρα που αρχίζουν από:

A  B  C  D  E  Z  H  TH  I  K  L  M  N  KS  O  P  R  S  T  Y  F  X  PS  OM