Αλφαβητική Αναζήτηση ονείρων:

A  B  C D  E  Z  H  TH I  K  L  M  N  KS  O  P  R  S  T  Y  F  X  PS  OM

Το γάλα στο όνειρο έχει καλό συμβολισμό αν είναι καθαρό και εύγευστο. Είναι πνευματική και ψυχική τροφή που μας δίνεται στο όνειρο με την υπόδειξη ότι τώρα είναι καιρός να αυξήσουμε τη γνώση μας. Θεωρείται επίσης σύμβολο της αθωότητας, της αγνότητας και της χαράς. Όσο πιο πολύ, καθαρό και εύγευστο γάλα στο όνειρο, τόσο πιο πολλή υγεία και πλούτη.

Πολλά κορίτσια ονειρεύονται το δικό τους γάμο σε ένα όμορφο λευκό παραμυθένιο φόρεμα, με τον τέλειο άνθρωπο στο πλευρό τους, ως την πιο όμορφη ημέρα στη ζωή τους. Γι’ αυτό, τις περισσότερες φορές δεν είναι όνειρο που στέλνει κάποια μηνύματα. Γενικά όμως, το να δει κάποιος ότι παντρεύεται, η παρευρίσκεται σε γάμο, δεν είναι πάντα καλό σημάδι.

Η πρόταση γάμου στο όνειρο, σύμφωνα με τον ονειροκρίτη, συμβολίζει την προθυμία του ονειρευόμενου για αλλαγή. Αντανακλά επίσης την επιθυμία του ονειρευόμενου για μια σταθερή σχέση, αλλά και την ανάγκη του να δείξει την ευτυχία του σε όλους.

Όταν βλέπει κάποιος γάντια στο όνειρο, σημαίνει ότι φοβάται την προσέγγιση. Θέλει να μένει στο παρασκήνιο. Η ανάγκη του για ασφάλεια μπορεί να τον οδηγήσει σε μοναξιά. Ωστόσο, αν στο όνειρο βγάζει τα γάντια, αυτό είναι μια ένδειξη ότι θέλει να ξεπεράσει αυτή του την τάση και να έρθει σε επαφή με άλλους ανθρώπους.

Οι γάτες θεωρούνται συνήθως σύμβολα σοφίας και τύχης. Ορισμένοι πιστεύουν ότι κρατούν το μυστικό της ζωής, του θανάτου και της αναγέννησης. Όπως και στη μυθολογία, οι γάτες στα όνειρα συνδέονται με τη γονιμότητα και την προοπτική μιας νέας αρχής. Η ερμηνεία των ονείρων με γάτα μπορεί να ποικίλει ανάλογα με τη σχέση του ατόμου με το ζώο.

Το γέλιο στο όνειρο, μπορεί να δείχνει ανησυχίες και προβλήματα. Είναι ο απελευθερωτικός αναστεναγμός της ψυχής που βρήκε διέξοδο από μια δύσκολη κατάσταση. Μερικές φορές δείχνει ότι παίρνουμε τη ζωή πολύ σοβαρά. Κατά κανόνα, αυτό που προκάλεσε το γέλιο δίνει το νόημα του ονείρου. Αν γελούσατε μαζί με άλλους ομαδικά, η αίσθηση της ομάδας ενισχύει την ευχαρίστηση.

Η γενειάδα ήταν και εξακολουθεί να θεωρείται σύμβολο εξουσίας. Στο όνειρο, η γενειάδα είναι σύμβολο ανδρικής δύναμης και ισχύος. Μια γεμάτη, καλλωπισμένη, ακόμη και λευκή γενειάδα στο όνειρο, ερμηνεύεται ως πατρική προστασία, ξεκάθαρη υπεροχή, ακόμη και αγιότητα, αλλά μπορεί επίσης να σηματοδοτεί τάσεις επιθετικότητας. 

Η γέννηση στο όνειρο αντιπροσωπεύει την αρχή μιας νέας δημιουργικής φάσης της ζωής, η οποία υπόσχεται εμπλουτισμό και προσωπική πρόοδο. Αν μια νέα γυναίκα δει αυτό το όνειρο δείχνει την επιθυμία της να πραγματοποιηθούν οι κρυφοί της πόθοι, χωρίς αυτοί να αφορούν απαραίτητα στη γέννηση παιδιού, αλλά μάλλον στη λαχτάρα για νέες ευκαιρίες.

Όταν αλλάζει κάτι στη ζωή, ή ξεκινά ένα νέο έργο, τότε πολλές φορές ονειρευόμαστε μια γέννα. Η γέννηση σημαίνει μια νέα αρχή. Επομένως ως ονειρικό σύμβολο είναι θετικό. Αντιπροσωπεύει την αρχή μιας νέας δημιουργικής φάσης της ζωής. Ο άντρας μπορεί να ελπίζει σε νέες ευκαιρίες καριέρας.

Τα γλυκά είναι μια από τις μικρές χαρές της ζωής. Στο όνειρο συμβολίζουν τις αισθησιακές απολαύσεις και την πολυτέλεια. Ωστόσο, μπορούν επίσης να συμβολίζουν την τάση σπατάλης του ονειρευόμενου. Εκείνοι που βλέπουν να τρώνε γλυκά, λαχταρούν αγάπη και κατανόηση.

Τα γυαλιά οράσεως συμβολίζουν τη σύνεση και την ανωτερότητα. Σημαίνουν μακροζωία και προσπάθεια καλύτερης κατανόησης της ζωής.
Ο ονειροκρίτης, ανάλογα με της λεπτομέρειες στο όνειρο με γυαλιά οράσεως, δίνει τις ακόλουθες ερμηνείες:

Το γυμνό στο όνειρο έχει να κάνει με την ίδια την εικόνα μας. Δείχνει την επιθυμία μας να γίνουμε αποδεκτοί όπως είμαστε χωρίς προσχήματα. Mπορεί επίσης να δείχνει την ανάγκη μας για περισσότερη ειλικρίνεια. Πολλές φορές επίσης, δείχνει το φόβο μας να εκτεθούμε δημόσια. Κάποιες φορές συμβολίζει τις σεξουαλικές ανάγκες που κάποιος μπορεί να ντρέπεται να εκφράσει.

Η γυναίκα ως ονειρικό σύμβολο έχει πολλές ερμηνείες. Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δώσει κανείς στο χρώμα των μαλλιών, τι κάνουν, πώς κινούνται και σε ποιο περιβάλλον παρουσιάζονται στο όνειροΣτα όνειρα των ανδρών υποδηλώνουν συνήθως σεξουαλικές επιθυμίες. 

Όνειρα που αρχίζουν από:

A  B  C  D  E  Z  H  TH  I  K  L  M  N  KS  O  P  R  S  T  Y  F  X  PS  OM