Αλφαβητική Αναζήτηση ονείρων:

A  B  C D  E  Z  H  TH I  K  L  M  N  KS  O  P  R  S  T  Y  F  X  PS  OM

Το αίμα είναι η δύναμη και η πηγή της ανθρώπινης ζωής. Η απώλειά του συμβολίζει την απώλεια δύναμης. Συμβολίζει επίσης τα συναισθήματα. Αν μαζεύετε αίμα σε ένα δοχείο, είναι ένα καλό σημάδι για υγεία και δύναμη. Επίσης καλό σημάδι είναι αν είδατε το αίμα σας που στάζει στη γη. Αν το αίμα στο όνειρο ήταν κόκκινο και ρευστό και είστε καλά στην υγεία σας, μη φοβάστε! Αν είστε άρρωστος σημαίνει επιδείνωση της κατάστασης. Αίμα σκούρο και πηχτό, είναι προμήνυμα κακών και προβλημάτων στην υγεία.

Αναλυτικότερα, για τα όνειρα με αίμα, ο ονειροκρίτης δίνει τις παρακάτω ερμηνείες: 

Διαμάχες, κινδύνους, αποτυχίες, χωρισμούς, συκοφαντίες, απώλειες, προδοσία και εξαπάτηση συμβολίζει, σύμφωνα με τον ονειροκρίτη, το αιχμηρό αντικείμενο στο όνειρο.

 • Εάν χρησιμοποιήσατε το αιχμηρό αντικείμενο, σημαίνει ότι προσπαθείτε να απελευθερωθείτε από κάτι, ή να διακόψετε μια σχέση.
 • Εάν δεχτήκατε επίθεση με μαχαίρι, προειδοποιεί για επιθετικές συμπεριφορές ατόμων του περιβάλλοντός σας.
 • Στο όνειρο μιας γυναίκας, το μαχαίρι συμβολίζει το φόβο της για βία και βιασμό.

Αναπηρία,  μακροχρόνια αδυναμία ή ασθένεια.

Συνηθισμένο όνειρο σε στιγμές προσωπικής αβεβαιότητας και φόβου. Αισθάνεστε ευάλωτοι,  νοιώθετε να εξαρτάστε από την καλή θέληση και την υποστήριξη των άλλων, και πιστεύετε ότι δεν θα μπορέσετε  να σταθείτε στα πόδια σας και πάλι στο εγγύς μέλλον. Αν αυτά τα όνειρα επαναλαμβάνονται, θα πρέπει να δραστηριοποιηθείτε, να αλλάξετε τρόπο σκέψης, πριν πέσετε σε κατάθλιψη, από την οποία δεν θα μπορείτε να βγείτε μόνοι σας.

Οι περισσότεροι άνθρωποι στη ζωή, συνδέουν τα άνθη με χαρά και χαλάρωση. Τα χρησιμοποιούμε επίσης ως ένδειξη αγάπης, εκτίμησης, συμπάθειας ή και παρηγοριάς.

Αν τα άνθη στο όνειρο είναι όμορφα και τακτοποιημένα, μπορεί να σημαίνει ότι η κοινωνική ζωή είναι πολύ προσεκτικά προγραμματισμένη. Ένας κήπος, γύρω από το σπίτι, γεμάτος με πολύχρωμα λουλούδια, δείχνει μια ζωή γεμάτη χαρά. Στην ερμηνεία του ονείρου με άνθη, σημασία έχουν και οι λεπτομέρειες. Ένα όνειρο με λουλούδια που γεμίζουν τον κήπο, θα μπορούσε να σημαίνει ότι δεν πρέπει να ανησυχείτε για την καθημερινότητά σας. Ένα όνειρο με μαραμένα λουλούδια, προμηνύει κατάθλιψη ή κίνδυνο. Η καταστροφή των λουλουδιών στο όνειρο, είναι επίσης δυσοίωνο μήνυμα.

Σύμφωνα με τον ονειροκρίτη, το όνειρο με άνθη μπορεί επίσης  να έχει και τις εξής ερμηνείες: 

Όνειρο με αξιωματικό προμηνύει τιμητικές διακρίσεις ή μια καλή θέση, έναν ευτυχισμένο γάμο ή επιχειρήσεις υψηλής κερδοφορίας.
Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τον ονειροκρίτη, οι ερμηνείες του ονείρου με αξιωματικό, είναι οι ακόλουθες: 

Το να εξαπατηθεί κάποιος στο όνειρο, σημαίνει απροσδόκητη τύχη, ίσως κληρονομιά ή μάταιη προσπάθεια του εχθρού για να σας βλάψει.

Μπορείτε να εμπιστεύεστε τους φίλους και συναδέλφους σας και να υπολογίζετε στη βοήθειά τους. Είναι σημάδι ότι οι συναλλαγές σας μπορούν να ολοκληρωθούν με επιτυχία.
Η απάτη στο όνειρο είναι μια αδικία η οποία δεν πρέπει να ολοκληρωθεί σε καμιά περίπτωση. Αν την αποφύγατε, σημαίνει ότι θα προαχθείτε. Επίσης μπορεί να σημαίνει γρήγορη τύχη και άμεση καλυτέρευση των οικονομικών σας.

Οι αποσκευές στο όνειρο σημαίνουν βάρη, προβλήματα και βάσανα.

Έχει σημασία να θυμάστε αν οι αποσκευές του ονείρου ανήκουν σ’ εσάς, ή σε κάποιον άλλον.

 • Αν τις κουβαλάτε μόνοι σας, μόνοι θα περάσετε και τα προβλήματα στη ζωή.
 • Αν κάποιος άλλος σας βοηθάει στις αποσκευές στο όνειρο, θα σας βοηθήσει κάποιος και στη ζωή να ξεπεράσετε τα προβλήματα.
 • Αν στο όνειρο πετάξατε τις αποσκευές, θα απαλλαγείτε από τα προβλήματα που σας απασχολούν στη ζωή
 • Αν οι αποσκευές του ονείρου ανήκουν σε κάποιο άλλο πρόσωπο, τότε δικά του θα είναι και τα βάσανα και εσείς θα τα βιώσετε μαζί του.

Η αποτυχία στο όνειρο, δεν πρέπει υποχρεωτικά να συνδέεται με τους ανθρώπους.

Για παράδειγμα, αν αποτύχει μια λάμπα, ο ονειρευόμενος μπορεί να χρειαστεί να συμβιβαστεί με έλλειψη ενέργειας ή δύναμης. Η προσωπική αποτυχία μπορεί να σχετίζεται με την αντιπαλότητα ή μπορεί να υποδεικνύει στον ονειρευόμενο εναλλακτικές λύσεις στη συμπεριφορά του.

Το όνειρο με αποχωρισμό, ο ονειροκρίτης το βλέπει θετικά, επειδή θα συμβεί ακριβώς το αντίθετο.

Με όποιον είδατε στο όνειρο ότι χωρίζετε, με αυτόν θα έρθετε πιο κοντά και θα βελτιωθεί η σχέση σας στη ζωή.
Αν δειτε ότι αποχωρίζεστε κάποιον σε λιμάνι, αεροδρόμιο ή σταθμό, να περιμένετε επισκέπτη.

Οι αράχνες, σύμφωνα με τον ονειροκρίτη, δεν είναι καλό όνειρο.

Αν οι αράχνες σας στενοχώρησαν στο όνειρο, τότε θα έχετε κάποιες στενοχώριες και στη ζωή. Αυτό θα συμβεί επίσης αν είδατε αράχνες να περπατούν πάνω στο σώμα σας.

Όπως στη ζωή έτσι και στο όνειρο, συχνά αργοπορούμε σε κάποιο ραντεβού.

Αυτό το όνειρο μας δείχνει ότι δεν είμαστε έτοιμοι για αλλαγές, επειδή συνηθίσαμε σε μεγάλο βαθμό την παρούσα κατάσταση. Ωστόσο, η μετάβαση από τη μία φάση της ζωής στην άλλη, όπως π.χ. η συνταξιοδότηση από την εργασία, είναι πράγματα χρονικά καθορισμένα. Όποιος διστάζει και αναβάλει κάτι για πολύ καιρό, μπορεί, κατά κάποια έννοια, να καθυστερήσει στο ταξίδι της ζωής του, να χάσει το επόμενο στάδιο και να μπει σε περιπέτειες.

Επίσης, σύμφωνα με τον ονειροκρίτη, μπορεί να προκύψουν και τα παρακάτω μηνύματα από ένα όνειρο με αργοπορία:

Αν είδατε αριθμούς στον ύπνο σας, σημαίνει ότι τα περιουσιακά σας προκαλούν δυσαρέσκεια και πονοκεφάλους.

Η αρκούδα στο όνειρο συμβολίζει τη σωματική και πνευματική δύναμη.

 • Αν δεχτήκατε επίθεση από αρκούδα, σημαίνει ότι θα υποστείτε μεγάλη ζημιά, ή αρρώστια.
 • Αρκούδα που χορεύει, σημαίνει χαρά των αντιπάλων και εχθρών σας.
 • Αν κυνηγούσατε αρκούδα στο όνειρο, είναι προειδοποίηση να μην εκτίθεστε σε κινδύνους.
 • Αν είδατε νεκρή αρκούδα ή προβιά αρκούδας, είναι προμήνυμα ευτυχίας, αλλά όχι χωρίς εμπόδια. Όλες οι ανασφάλειες των τελευταίων χρόνων θα ξεκαθαρίσουν.

Το αρνί στο όνειρο, συμβολίζει το αντικείμενο εκμετάλλευσης.

Αποκαλύπτει επίσης την αίσθηση ότι ο ονειρευόμενος απειλείται από το ασυνείδητό του. Είναι ένα αρχαίο θρησκευτικό (ειδικά χριστιανικό) σύμβολο θυσίας. Επίσης συμβολίζει το ρόλο του αθώου αρνιού, το οποίο καταναλώνει ό,τι του δίνουν οι άλλοι. Όποιος συμπεριφέρεται σαν αρνί θα μπορούσε να γίνει θύμα αρπακτικών.

Το ασανσέρ στο όνειρο, συμβολίζει τη θέληση του ονειρευόμενου να σηκωθεί γρήγορα και να λύσει προβλήματα, αλλά θα απαιτηθούν προσπάθειες.

Αν στο όνειρο ανεβήκατε με τη βοήθεια του ανελκυστήρα σε κάποιον όροφο, πιθανότατα θα μπορέσετε να ανεβείτε με τη βοήθεια κάποιων φίλων και στη ζωή. Αν η πορεία του ανελκυστήρα ήταν καθοδική, σημαίνει πως δεν μπορείτε να ανταποκριθείτε προς το παρόν σε υψηλές απαιτήσεις. Εάν ο ανελκυστήρας σας οδήγησε στο υπόγειο, σηματοδοτεί ότι πρέπει να ελέγξετε τα συναισθήματά σας, καθώς θα μπορούσαν να αποκαλυφθούν συγκλονιστικά πράγματα.

Το ασήμι στο όνειρο προμηνύει απώλεια.

Σημαίνει υπερβολική εξάρτηση από χρήματα για πραγματική ευτυχία και ικανοποίηση.

 • Αν συναλλάσεσαι με ασήμι είναι καλό όνειρο και σημαίνει κέρδη.
 • Αν φοράτε επάνω σας ασημένια κοσμήματα, προμηνύει οικονομικά προβλήματα.
 • Μη επεξεργασμένο ασήμι, σε ορυχεία, λειωμένο ή σε πλάκες, υπόσχεται πλούτη.
 • Αν είδατε ασημένια αντικείμενα, οι υποθέσεις σας αναπτύσσονται υπέροχα και θα είστε τυχεροί στο μέλλον.

Τα αστρέρια, όταν τα βλέπει κανείς φωτεινά και καθαρά, είναι ευοίωνα σχετικά με ταξίδια και άλλες δραστηριότητες.

Αν είναι θαμπά και κόκκινα, προμηνύουν θλίψη και προβλήματα.
Πρέπει να ερμηνεύονται το καθένα ξεχωριστά με βάση το χρώμα ή το μέγεθος ή την κίνηση ή την τροχιά κατά την κίνηση του.
Τα αστέρια στο όνειρο, εγγυώνται επέκταση των στόχων ζωής και την πολυποικιλότητα των νέων σχεδίων.

Σύμφωνα με τον ονειροκρίτη, εάν ονειρεύεστε την αστυνομία, μπορεί να σημαίνει ότι αισθάνεστε ελεγχόμενοι ή περιορισμένοι στη ζωή σας.

Ο αστυνομικός στο όνειρο είναι μια ηθική ένδειξη. Εδώ πρέπει να κοιτάξετε πιο προσεκτικά και να αναρωτηθείτε εάν νοιώθετε εντάξει με τον εαυτό σας, ή αν αισθάνεστε ένοχοι για κάτι που ίσως πράξατε στη ζωή.

Η ασφυξία (πνιγμός) στο όνειρο, σύμφωνα με τον ονειροκρίτη, έχει να κάνει με την αυτογνωσία του ατόμου.

Κάποιος που ονειρεύεται την ασφυξία βρίσκεται σε μια εσωτερική σύγκρουση ή ίσως δεν μπορεί να αποφασίσει να μιλήσει για ένα συγκεκριμένο πρόβλημά του.
Η ασφυξία στο όνειρο, μπορεί να υποδηλώνει ότι οι ιδέες, η φαντασία και η δημιουργικότητα δεν παίζουν σημαντικό ρόλο στη ζωή του ονειρευόμενου. Το όνειρο εγείρει το ερώτημα, για ποιο κομμάτι της ζωής του ο ονειρευόμενος επιθυμεί περισσότερο χώρο και πώς μπορεί καλύτερα να εκφράσει και να επιβάλει την επιθυμία του για περισσότερη ελευθερία.

Το ατύχημα στο όνειρο έχει το νόημα της προειδοποίησης για μια πιο συνετή και προσεκτική συμπεριφορά, για να αποφευχθούν προβλήματα και απώλειες.

Πολλές φορές ένα τέτοιο όνειρο αφορά στο χαρακτήρα του ατόμου. Σηματοδοτεί απροσεξία και επιπολαιότητα στη ζωή, την οποία το υποσυνείδητο την αντιλαμβάνεται σαν ατύχημα και δεν χρειάζεται να το πάρει σοβαρά ένα τέτοιο όνειρο. Τα όνειρα αυτά επικεντρώνονται σε φόβους που έχουν να κάνουν με την ανασφάλεια, την απροσεξία ή με την ευθυνοφοβία του ατόμου.

Το αυγό στο όνειρο είναι σημάδι μιας νέας αρχής. Είναι καλό όνειρο και συμβολίζει επιτυχίες, τόσο στα οικονομικά όσο και στις σχέσεις. Αν τα αυγά ήταν άσπρα ή κοκκινα, τότε ακόμα καλύτερα.
Αρκετά αυγά σε ένα καλάθι αντιπροσωπεύουν καλές ευκαιρίες στην επαγγελματική σας εξέλιξη.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τον ονειροκρίτη, το όνειρο με αυγά μπορεί να έχει τις παρακάτω ερμηνείες:

Το αυτοκίνητο στη συνείδησή μας είναι η κοινωνική μας θέση. Τα όνειρα με αυτοκίνητο, συχνά αφορούν στον τρόπο χειρισμού του ψυχικού ή συναισθηματικού μας κόσμου. Αντιπροσωπεύει, δηλαδή, τον προσωπικό μας χώρο. Το όνειρο με αυτοκίνητο, σημαίνει πως μας απασχολεί το μέλλον και η οικονομική μας κατάσταση. Με αυτή την έννοια σημαίνει ανατροπές, ανάλογα με τις συνθήκες που κυριαρχούσαν στο όνειρο.
Σύμφωνα με τον ονειροκρίτη, το όνειρο με αυτοκίνητο, μπορεί να έχει και τις παρακάτω ερμηνείες:

Όνειρα που αρχίζουν από:

A  B  C  D  E  Z  H  TH  I  K  L  M  N  KS  O  P  R  S  T  Y  F  X  PS  OM