Αίμα

Το αίμα είναι η δύναμη και η πηγή της ανθρώπινης ζωής. Η απώλειά του συμβολίζει την απώλεια δύναμης. Συμβολίζει επίσης τα συναισθήματα.
Αν μαζεύετε αίμα σε ένα δοχείο, είναι ένα καλό σημάδι για υγεία και δύναμη. Επίσης καλό σημάδι είναι αν είδατε το αίμα σας που στάζει στη γη.
Αν το αίμα στο όνειρο ήταν κόκκινο και ρευστό και είστε καλά στην υγεία σας, μη φοβάστε! Αν είστε άρρωστος σημαίνει επιδείνωση της κατάστασης. 
Αίμα σκούρο και πηχτό, είναι προμήνυμα κακών και προβλημάτων στην υγεία.

Αιχμηρό αντικείμενο

Διαμάχες, κινδύνους, αποτυχίες, χωρισμούς, συκοφαντίες, απώλειες, προδοσία και εξαπάτηση συμβολίζει, σύμφωνα με τον ονειροκρίτη, το αιχμηρό αντικείμενο στο όνειρο. 

 • Εάν χρησιμοποιήσατε το αιχμηρό αντικείμενο, σημαίνει ότι προσπαθείτε να απελευθερωθείτε από κάτι, ή να διακόψετε μια σχέση.
 • Εάν δεχτήκατε επίθεση με μαχαίρι, προειδοποιεί για επιθετικές συμπεριφορές ατόμων του περιβάλλοντός σας.
 • Στο όνειρο μιας γυναίκας, το μαχαίρι συμβολίζει το φόβο της για βία και βιασμό.

Αναπηρία

Αναπηρία,  μακροχρόνια αδυναμία ή ασθένεια.
Συνηθισμένο όνειρο σε στιγμές προσωπικής αβεβαιότητας και φόβου. Αισθάνεστε ευάλωτοι,  νοιώθετε να εξαρτάστε από την καλή θέληση και την υποστήριξη των άλλων, και πιστεύετε ότι δεν θα μπορέσετε  να σταθείτε στα πόδια σας και πάλι στο εγγύς μέλλον. Αν αυτά τα όνειρα επαναλαμβάνονται, θα πρέπει να δραστηριοποιηθείτε, να αλλάξετε τρόπο σκέψης, πριν πέσετε σε κατάθλιψη, από την οποία δεν θα μπορείτε να βγείτε μόνοι σας.

Άνθη

Οι περισσότεροι άνθρωποι στη ζωή, συνδέουν τα άνθη με χαρά και χαλάρωση. Τα χρησιμοποιούμε επίσης ως ένδειξη αγάπης, εκτίμησης, συμπάθειας ή και παρηγοριάς.
Αν τα άνθη είναι όμορφα και τακτοποιημένα, μπορεί να σημαίνει ότι η κοινωνική ζωή είναι πολύ προσεκτικά προγραμματισμένη. Ένας κήπος, γύρω από το σπίτι, γεμάτος με πολύχρωμα λουλούδια, δείχνει μια ζωή γεμάτη χαρά. Αλλά, τι άλλο μπορεί να συνέβει στο όνειρο; Ένα όνειρο με λουλούδια που γεμίζουν τον κήπο, θα μπορούσε να σημαίνει ότι δεν πρέπει να ανησυχείτε για την καθημερινότητά σας. Ένα όνειρο με μαραμένα λουλούδια, προμηνύει κατάθλιψη ή κίνδυνο. Η καταστροφή των λουλουδιών στο όνειρο, είναι επίσης δυσοίωνο μήνυμα.
Ας δούμε τι μπορεί να σημαίνουν οι λεπτομέρειες σε ένα όνειρο με άνθη: 

Αξιωματικός

Όνειρο με αξιωματικό προμηνύει τιμητικές διακρίσεις ή μια καλή θέση, ένα ευτυχισμένο γάμο ή επιχειρήσεις υψηλής κερδοφορίας.

 • Αν είδατε αξιωματικό, θα συναντήσετε κάποια κυρία.
 • Αν είδατε αξιωματικό αεροπορίας, θα κάνετε ένα ταξίδι σύντομα ή θα δεχτείτε επισκέψεις.
 • Αν είδατε ότι εσείς είστε αξιωματικός της αεροπορίας, θα αναλάβετε κάποια ηγετική θέση.
 • Εάν μια γυναίκα ονειρευτεί ότι παντρεύεται αξιωματικό, το αντίθετο θα συμβεί στη ζωή της. Και όσο υψηλότερος ο βαθμός του αξιωματικού τόσο αποτυχημένη θα είναι η επιλογή στη ζωή.

Απάτη

Γενικά το να εξαπατηθεί κάποιος στο όνειρο, σημαίνει απροσδόκητη τύχη, ίσως κληρονομιά ή μάταιη προσπάθεια του εχθρού για να σας βλάψει.
Μπορείτε να εμπιστεύεστε τους φίλους και συναδέλφους σας και να υπολογίζετε στη βοήθειά τους. Είναι σημάδι ότι οι συναλλαγές σας μπορούν να ολοκληρωθούν με επιτυχία.
Η απάτη στο όνειρο είναι μια αδικία η οποία δεν πρέπει να ολοκληρωθεί σε καμιά περίπτωση. Αν την αποφύγατε, σημαίνει ότι θα προαχθείτε. Επίσης μπορεί να σημαίνει γρήγορη τύχη και άμεση καλυτέρευση των οικονομικών σας.

Αποσκευές

Αν οι αποσκευές έχουν κάποιον συμβολισμό στο όνειρο, τότε έχει σημασία να θυμάστε αν αυτές ανήκουν σ’ εσάς, ή σε κάποιον άλλο. Οι αποσκευές σημαίνουν βάρη και βάσανα. Αν τις κουβαλάτε μόνοι σας, μόνοι θα τα περάσετε. Αν κάποιος άλλος σας βοηθάει στις αποσκευές, θα σας βοηθήσει κάποιος και στη ζωή για να τα ξεπεράσετε. Αν πετάξατε τις αποσκευές, θα απαλλαγείτε από τα βάσανα. Αν οι αποσκευές ανήκουν σε κάποιο άλλο πρόσωπο, τότε δικά του θα είναι και τα βάσανα και εσείς θα τα βιώσετε μαζί του.

Αποτυχία

Η αποτυχία στο όνειρο, δεν πρέπει υποχρεωτικά να συνδέεται με τους ανθρώπους. Για παράδειγμα, αν αποτύχει μια λάμπα, ο ονειρευόμενος μπορεί να χρειαστεί να συμβιβαστεί με έλλειψη ενέργειας ή δύναμης. Η προσωπική αποτυχία μπορεί να σχετίζεται με την αντιπαλότητα ή μπορεί να υποδεικνύει στον ονειρευόμενο εναλλακτικές λύσεις στη συμπεριφορά του.

Αποχωρισμός

Άλλο ένα όνειρο με αντίστροφο συμβολισμό. Ο ονειροκρίτης το βλέπει θετικά, επειδή θα συμβεί ακριβώς το αντίθετο.
Με όποιον δειτε ότι χωρίζετε, με αυτόν θα έρθετε πιο κοντά και θα βελτιωθεί η σχέση σας.
Αν δειτε ότι αποχωρίζεστε κάποιον σε λιμάνι, αεροδρόμιο ή Σ. Σταθμό, να περιμένετε επισκέπτη.
Ο αποχωρισμός από φίλο, μπορεί να σημαίνει επαγγελματική αποτυχία.
Υπάρχει βέβαια και η περίπτωση το όνειρο να οφείλεται στις ανασφάλειές σας και να μην έχει κάποιο συμβολισμό.

Αράχνη

Οι αράχνες δεν είναι καλό όνειρο. Αν οι αράχνες σας στενοχώρησαν στο όνειρο, τότε θα έχετε κάποιες στενοχώριες και στη ζωή.
Αυτό θα συμβεί επίσης αν είδατε αράχνες να περπατούν πάνω στο σώμα σας.
Αν είδατε αράχνη να έρχεται καταπάνω σας, σημαίνει ότι θα πρέπει να προσπαθήσετε πολύ για να φέρετε ευημερία στο σπιτικό σας.
Αν σας τσίμπησε μεγάλη αράχνη στο όνειρο, μεγάλα θα είναι τα προβλήματα και οι απώλειες. Αν το τσίμπημα ήταν από μικρή, μικρομίση και μιλροζήλειες θα σας ταλαιπωρήσουν.
Καλό όνειρο, είναι αν καθαρίζετε το χώρο σας από αράχνες και ιστούς.

Αργοπορία

Όπως στην πραγματικότητα έτσι και στο όνειρο, χάνουμε συχνά κάποιο μέσο μεταφοράς ή αργοπορούμε σε κάποιο ραντεβού. Αυτό το όνειρο μας δείχνει ότι δεν είμαστε έτοιμοι για αλλαγές, επειδή συνηθίσαμε σε μεγάλο βαθμό την παρούσα κατάσταση. Ωστόσο, η μετάβαση από τη μία φάση της ζωής στην άλλη, όπως π.χ. η συνταξιοδότηση από την εργασία, είναι πράγματα χρονικά καθορισμένα. Όποιος διστάζει και αναβάλει κάτι για πολύ καιρό, μπορεί, κατά κάποια έννοια, να καθυστερήσει στο ταξίδι της ζωής του, να χάσει το επόμενο στάδιο και να μπει σε περιπέτειες. Αν πρόκειται π.χ. για καθυστέρηση μιας αμαξοστοιχίας, αυτό περιγράφει την ενόχληση ότι πρέπει να περιμένετε για κάτι που πολύ θα θέλατε να αποκτήσετε. Μερικές φορές αυτό το όνειρο δείχνει επίσης μια τομή στη ζωή σας. Αν καθυστερείσατε σε ένα ραντεβού, σημαίνει πως ο έρωτας δεν παίζει πρωταρχικό ρόλο στη ζωή σας.

Αριθμοί

 • Αν δείτε αριθμούς στον ύπνο σας, σημαίνει ότι σας απασχολούν σε μεγάλο βαθμό τα περιουσιακά σας, τα οποία σας προκαλούν δυσαρέσκεια και πονοκεφάλους.
 • Αν θυμάστε τους αριθμούς, προμηνύουν κέρδη και επιτυχία. (Βάλτε τους αριθμούς που είδατε στο όνειρο σε κλήρωση. Ειδικά αν εμφανίζονται αρκετές φορές).
 • Αν δείτε άπειρες σειρές αριθμών, φανερώνουν οικονομικές απώλειες.
 • Αν διαβάζατε αριθμούς, προμηνύουν ότι θα πληρώσετε έναν μεγάλο λογαριασμό.
 • Αν γράφετε αριθμούς, σημαίνει ότι σύντομα θα αυξηθεί η περιουσία σας και ότι δεν πρέπει να χάνετε την αισιοδοξία σας.
 • Αν προσθέτατε αριθμούς, να περιμένετε σύντομα κέρδη.

Αρκούδα

 • Αν δεχτήκατε επίθεση από αρκούδα, σημαίνει ότι θα υποστείτε μεγάλη ζημιά, ή αρρώστια.
 • Αρκούδα που χορεύει, σημαίνει χαρά των αντιπάλων και εχθρών σας.
 • Αν κυνηγούσατε αρκούδα στο όνειρο, είναι προειδοποίηση να μην εκτίθεστε σε κινδύνους.
 • Αν είδατε νεκρή αρκούδα ή προβιά αρκούδας, είναι προμήνυμα ευτυχίας, αλλά όχι χωρίς εμπόδια. Όλες οι ανασφάλειες των τελευταίων χρόνων θα ξεκαθαρίσουν.

Αρνί

Το αρνί στο όνειρο, συμβολίζει το αντικείμενο εκμετάλλευσης (χειραγώγηση προς το συμφέρον των άλλων). Αποκαλύπτει επίσης την αίσθηση ότι ο ονειρευόμενος απειλείται από το ασυνείδητό του. Είναι ένα αρχαίο θρησκευτικό (ειδικά χριστιανικό) σύμβολο θυσίας. Επίσης συμβολίζει το ρόλο του αθώου αρνιού, το οποίο καταναλώνει ό,τι του δίνουν οι άλλοι. Όποιος συμπεριφέρεται σαν αρνί θα μπορούσε να γίνει θύμα αρπακτικών.

Ασανσέρ - ανελκυστήρας

Το ασανσέρ στο όνειρο, δείχνει ότι θέλετε να σηκωθείτε γρήγορα και εύκολα ή να λύσετε προβλήματα, αλλά αυτό θα λειτουργήσει μόνο αν καταβάλλετε περισσότερες προσπάθειες. Αν στο όνειρο ανεβήκατε με τη βοήθεια του ανελκυστήρα σε κάποιον όροφο, πιθανότατα θα μπορέσετε να ανεβείτε με τη βοήθεια κάποιων φίλων και στη ζωή. Αν η πορεία του ανελκυστήρα ήταν καθοδική, σημαίνει πως δεν μπορείτε να ανταποκριθείτε προς το παρόν σε υψηλές απαιτήσεις. Εάν ο ανελκυστήρας σας οδήγησε στο υπόγειο, σηματοδοτεί ότι πρέπει να ελέγξετε τα συναισθήματά σας, καθώς θα μπορούσαν να αποκαλυφθούν συγκλονιστικά πράγματα.

Ασήμι

Το ασήμι προμηνύει απώλεια. Σημαίνει υπερβολική εξάρτηση από χρήματα για πραγματική ευτυχία και ικανοποίηση.
Αν συναλλάσεσαι με ασήμι είναι καλό όνειρο και σημαίνει κέρδη.
Αν φοράτε επάνω σας ασημένια κοσμήματα, προμηνύει οικονομικά προβλήματα.
Μη επεξεργασμένο ασήμι, σε ορυχεία, λειωμένο ή σε πλάκες, υπόσχεται πλούτη.
Αν είδατε ασημένια αντικείμενα, οι υποθέσεις σας αναπτύσσονται υπέροχα και θα είστε τυχεροί στο μέλλον.

Αστέρια

Τα άστρα, όταν τα βλέπει κανείς φωτεινά και καθαρά, είναι ευοίωνα σε σχέση με τα ταξίδια και άλλες δραστηριότητες, καθώς και όσον άφορα πράγματα απόκρυφα. Αν είναι θαμπά και κόκκινα, προμηνύουν θλίψη και προβλήματα.
Πρέπει να ερμηνεύονται το καθένα ξεχωριστά με βάση το χρώμα ή το μέγεθος ή την κίνηση ή την τροχιά κατά την κίνηση του.
Τα αστέρια στο όνειρο, εγγυώνται επέκταση των στόχων ζωής και την πολυποικιλότητα των νέων σχεδίων.

Αστυνομικός

Σύμφωνα με τον ονειροκρίτη, εάν ονειρεύεστε την αστυνομία, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι αισθάνεστε ελεγχόμενοι ή περιορισμένοι στη ζωή σας. Ο αστυνομικός στο όνειρο είναι μια ηθική ένδειξη. Εδώ πρέπει να κοιτάξετε πιο προσεκτικά και να αναρωτηθείτε εάν νοιώθετε εντάξει με τον εαυτό σας, ή αν αισθάνεστε ένοχοι για κάτι που ίσως πράξατε στη ζωή.

Ασφυξία - πνιγμός

Η ασφυξία στο όνειρο έχει να κάνει με την αυτογνωσία του ατόμου. Κάποιος που ονειρεύεται την ασφυξία βρίσκεται σε μια εσωτερική σύγκρουση ή ίσως δεν μπορεί να αποφασίσει να μιλήσει για ένα συγκεκριμένο πρόβλημά του.
Η ασφυξία στο όνειρο, μπορεί να υποδηλώνει ότι οι ιδέες, η φαντασία και η δημιουργικότητα δεν παίζουν σημαντικό ρόλο στη ζωή του ονειρευόμενου. Το όνειρο εγείρει το ερώτημα, για ποιο κομμάτι της ζωής του ο ονειρευόμενος επιθυμεί περισσότερο χώρο και πώς μπορεί καλύτερα να εκφράσει και να επιβάλει την επιθυμία του για περισσότερη ελευθερία.

Ατύχημα

Σχετικά συχνά είναι τα όνειρα στα οποία βλέπει κάποιος να τραυματίζεται, να δολοφονείται ή να σκοτώνεται. Αυτό που πρέπει να προσέξει κάποιος σε ένα τέτοιο όνειρο, είναι οι ιδιαίτερες καταστάσεις.
Μπορεί π.χ. να ονειρευτεί κάποιος ένα ατύχημα, που έχει ήδη συμβεί στη ζωή του και το υποσυνείδητο το επεξεργάζεται ακόμη. Από την άλλη, το ατύχημα σηματοδοτεί τα προβλήματα που αντιμετωπίζει κάποιος που δεν νοιώθει ικανός να τα αντιμετωπίσει, και το υποσυνείδητο σκηνοθετεί στο όνειρο ένα ατύχημα, για να τον απαλλάξει από την ευθύνη της επίλυσης των προβλημάτων. Αυτό το όνειρο είναι προειδοποίηση για προσεκτικές κινήσεις ή είναι μήνυμα για έναν κρυμμένο κίνδυνο.

Αυγά

Το αυγό είναι σημάδι μιας νέας αρχής. Είναι πολύ καλό όνειρο και σημαίνει επιτυχίες στα οικονομικά και στις σχέσεις.
Αν τα αυγά ήταν άσπρα ή κοκκινα, τότε ακόμα καλύτερα.
Αρκετά αυγά σε ένα καλάθι αντιπροσωπεύουν καλές ευκαιρίες στην επαγγελματική σας εξέλιξη. 
Αντίθετα αν τα αυγά είναι από ερπετό, τότε δεν είναι καλό το μήνυμα και θέλει αυξημένη προσοχή.

Αυτοκίνητο

Το αυτοκίνητο στη συνείδησή μας είναι η κοινωνική μας θέση.
Τα όνειρα με αυτοκίνητα συχνά αφορούν στον τρόπο που χειρίζεστε τον εαυτό σας στο ψυχικό ή συναισθηματικό επίπεδο. Αντιπροσωπεύει συχνά τον προσωπικό χώρο. Αν είδατε στο όνειρο αυτοκίνητο, σημαίνει πως σας απασχολεί το μέλλον σας και η οικονομική σας κατάσταση. Με αυτή την έννοια σημαίνει ανατροπές, ανάλογα ποιές συνθήκες κυριαρχούσαν στο όνειρο.

Όνειρα που αρχίζουν από:

A  B  C  D  E  Z  H  TH  I  K  L  M  N  KS  O  P  R  S  T  Y  F  X  PS  OM