Τα μαλλιά στα όνειρα, είναι σύμβολο υγείας, περιουσίας, κοινωνικότητας, φιλίας, ερωτικής ζωής κ.α. Ο συμβολισμός ενός τέτοιου ονείρου, εξαρτάται από τις λεπτομέρειες. Αν τα μαλλιά ήταν πολλά ή λίγα, αν η τρίχα ήταν λεπτή ή χοντρή, το χρώμα των μαλλιών παίζει επίσης σημαντικό ρόλο. Τα τελευταία χρόνια, οι άνδρες ονειρεύονται συχνά μαλλιά. Δεν το προκαλεί ένα τέτοιο όνειρο ο φόβος για φαλάκρα αλλά έχει βαθύτερο νόημα.
Ανάλογα με τις λεπτομέρειες που συνοδεύουν ένα τέτοιο όνειρο, είναι δυνατές πολλές ειδικές ερμηνείες:

Σεξουαλικό ονειρικό σύμβολο.
Θέλει προσοχή στις απολαύσεις, επειδή μπορεί να παρασυρθείτε και να το μετανιώσετε.
Το μανιτάρι ως ονειρικό σύμβολο, υπόσχεται ευτυχία, αλλά και προειδοποιεί για την αποφυγή της απόλυτης ειλικρίνειας προς αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων. Δεν τα λέμε όλα, δηλαδή.
Αποτελούν επίσης προειδοποίηση για αποφυγή βιαστικών ενεργειών, διότι μπορεί να σας οδηγήσουν σε δικαστικές περιπέτειες.

Ένα μέρος του σώματος που βλέπουμε πιο συχνά στα όνειρά μας. Το γυναικείο στήθος είναι το σύμβολο της μητρότητας, της πνευματικής και ψυχικής τροφής. Τα στήθη συνδέονται συχνά με τη φύση και την ανάπτυξη. Μπορεί να σημαίνουν ότι περνάτε από μια φάση προσωπικής ανάπτυξης, πνευματικού διαφωτισμού ή εσωτερικής επούλωσης. Αντιπροσωπεύουν το αίσθημα της αδιάκοπης εσωτερικής ασφάλειας, η οποία βοηθάει στη λύση πολλών προβλημάτων. Οι μαστοί της γυναίκας συχνά υποδεικνύουν καταπιεσμένες σεξουαλικές ανάγκες, οι οποίες πρέπει να εξεταστούν περισσότερο.
Ας δούμε κάποιες ερμηνείες με όνειρα με στήθος, μαστό βυζί:

Διαμάχες, κινδύνους, αποτυχίες, χωρισμούς, συκοφαντίες, απώλειες, προδοσία και εξαπάτηση συμβολίζει, σύμφωνα με τον ονειροκρίτη, το μαχαίρι στο όνειρο. 

  • Εάν χρησιμοποιήσατε το μαχαίρι, σημαίνει ότι προσπαθείτε να απελευθερωθείτε από κάτι, ή να διακόψετε μια σχέση.
  • Εάν δεχτήκατε επίθεση με μαχαίρι, προειδοποιεί για επιθετικές συμπεριφορές ατόμων του περιβάλλοντός σας.
  • Στο όνειρο μιας γυναίκας, το μαχαίρι συμβολίζει το φόβο της για βία και βιασμό.

Νεογέννητο στο όνειρο, μπορεί να εκφράζει πραγματική επιθυμία για ένα μωρό ή να σχετίζεται με την εγκυμοσύνη ή τον τοκετό. Εάν αυτό δεν συμβαίνει, συμβολίζει την παιδική ηλικία και την ανωριμότητα. Τούτο σημαίνει ότι ορισμένα γνωρίσματα σε σας δεν έχουν αναπτυχθεί ακόμα ή είναι ανεπαρκώς ανεπτυγμένα.
Το μωρό στο όνειρο συμβολίζει το ξεκίνημα μιας νέας φάσης στη ζωή. Επίσης σημαίνει και πολλά και ποικίλα άλλα, όπως:

Αλφαβητική αναζήτηση

A  B  C  D  E  Z  H  TH  I  K  L  M  N  KS  O  P  R  S  T  Y  F  X  PS  OM