Στην Ιαπωνία, την Κίνα και την Άπω Ανατολή, η δαμασκηνιά θεωρείται δέντρο της γνώσης και της ζωής. Λόγω του σχήματος, συγκρίνεται συχνά με το γυναικείο γεννητικό όργανο και θεωρείται σεξουαλικό σύμβολο. Στους άνδρες που βλέπουν στο όνειρο ή τρώνε δαμάσκηνο, υπόσχεται ευτυχία. Στις γυναίκες, όμως, προμηνύει ζηλοτυπίες. Από αμνημονεύτων χρόνων, το καλό δαμάσκηνο στην Ανατολή θεωρούνταν σύμβολο καλής τύχης. Το δαμάσκηνο στο όνειρο συμβολίζει τη ζωή, τις σχέσεις και τη δημιουργία.

Το δαχτυλίδι στο όνειρο συμβολίζει τη στενή σχέση -όχι απαραίτητα ερωτική- αυτού που ονειρεύεται με κάποιον άλλον. Στενή, σε σημείο που να εμποδίζεται η αυτόνομη εξέλιξή του.
Το γαμήλιο δαχτυλίδι, συμβολίζει διαρκή σχέση και μια υπόσχεση.
Το παλιό δαχτυλίδι, αντιπροσωπεύει αρχαίες παραδόσεις και αξίες.
Το δαχτυλίδι αρραβώνων είναι σύμβολο ανεκπλήρωτης επιθυμίας.
Το δαχτυλίδι φιλίας, σφραγίζει τη μακροπρόθεσμη φιλία μεταξύ δύο ανθρώπων.

Το όνειρο με δηλητήριο δεν είναι και τόσο κακό όσο κατ' αρχήν φαίνεται. Εξαρτάται, βέβαια, και από πως παρουσιάζεται στο όνειρό μας.
Αν συλλέγουμε απλά το δηλητήριο σε ένα σημείο, βάζο ή οτιδήποτε άλλο, σημαίνει απόκτηση δύναμης.

Αν το πίνουμε ή το δίνουμε σε κάποιον γνωστό μας να το πιεί, θα κάνουμε καλό στα δικά μας ή τα δικά του οικονομικά.
Αν δηλητηριάζουμε και σκοτώνουμε με αυτό κάποιο ζώο, έχει το νόημα του συμβολισμού που έχει στα όνειρα το συγκεκριμένο ζώο. Δηλαδή, αν δούμε πως δηλητηριάζουμε σκύλο, θα κάνουμε κακό σε κάποιον φίλο μας.

Το διαμάντι στο όνειρο έχει παρόμοια σημασία με το κόσμημα. Ο πιο καθαρός, σκληρός και πολύτιμος λίθος, ενεργεί ως σύμβολο της ψυχικής ολότητας. Ή ένωση του συνειδητού με το υποσυνείδητο. Επομένως, το όνειρο μπορεί να ερμηνευθεί πολύ θετικά.
Συχνά περιγράφει σαφείς σκέψεις που επικεντρώνονται στην επιτυχία της ζωής και τη σταθερή στάση απέναντι στους ανθρώπους που θέλουν να μας επιβληθούν.
Το ακατέργαστο διαμάντι επισημαίνει τις θετικές αξίες όπως η αυτοπεποίθηση, ο αυτοέλεγχος και τα ελεγχόμενα συναισθήματα.

Το να βλέπει κάποιος ότι είναι διάσημος, είναι ένα από τα συχνά όνειρα. Έχει να κάνει κυρίως με τη ψυχολογία του ατόμου. Δείχνει την ανάγκη του να είναι στο κέντρο της προσοχής και να το λαμβάνουν σοβαρά υπόψη. Σημαίνει επίσης ότι αν θέλει να πάρει αποφάσεις για την περαιτέρω ζωή του, πρέπει να γνωρίζει αν είναι ικανός να ξεχωρίζει από το πλήθος ή όχι. Αυτός που ονειρεύεται ότι έγινε διάσημος σε κάποιο πεδίο, δείχνει ότι ο ίδιος αναγνωρίζει τις ικανότητές του και τις εμπιστεύεται. Πρόκειται συνήθως για ντροπαλό άτομο, που δεν εκφράζεται εύκολα, αλλά στα όνειρά του επιτυγχάνει συχνά πράγματα που ποτέ δεν θα τα θεωρούσε πιθανά.

Καταδίωξη ή προσπάθεια διαφυγής είναι δύο από τα πιο συχνά όνειρα. Κατά κανόνα ένα τέτοιο όνειρο δείχνει την προσπάθεια αποφυγής των ευθυνών ή μιας αίσθησης αποτυχίας.
Επίσης μπορεί να σημαίνει φόβο ή συναισθήματα που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει κάποιος.
Αν σας καταδιώκουν, εφιστά προσοχή σε συκοφαντίες έναντι των οποίων πρέπει να υπερασπιστείτε τον εαυτό του. Αλλά μπορεί και να σημαίνει ότι υπάρχει κάποια αίσθηση ενοχής που πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Τα δόντια στο όνειρο προμηνύουν δυσάρεστα πράγματα και καταστάσεις.
Η μόνη θετική περίπτωση το να δειτε δόντια στο όνειρο, είναι αν δείτε πως τα θαυμάζατε, τόσο για τη συμμετρία όσο και για το ωραίο χρώμα τους. Σε αυτή την περίπτωση θα πραγματοποιηθούν οι επιθυμίες σας και θα είσαι ευτυχισμένοι.
Κατά τα άλλα:

Αλφαβητική αναζήτηση

A  B  C  D  E  Z  H  TH  I  K  L  M  N  KS  O  P  R  S  T  Y  F  X  PS  OM